digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana yanlış tespitleri yaptığımı söylerken bence yanlış tarih bilgin nedeniyle asıl yanlış tespitler yapan sensin değerli hocam.
Sen hiç Avrupa Tarihi okumamışsın. Avrupa'da halkı eğitip bilinçlendirmek isteyem bir devlet falan olmadı.
Halk kendisi okudu, bilinçlendi, kendini durdurmaya çalışan devlete baş kaldırdı. Yüzbinlerce insan protestolarda, grevlerde, isyanlarda katledildi.
Batılıların kazandıkları bilinç ve eğitim devlet tarafından sistematik olarak verilen bir eğitim politikasıyla değil, halkın ayaklanarak kendi kendini bilinçlendirerek devlete karşı verdiği örgütlü mücadele ile gerçekleşti.

Aynı şekilde Osmanlı'nın vatandaşını kasıtlı olarak geri bıraktığı da temelsiz ispatsız bir varsayım.
Matbaa'nın kasıtlı olarak 300 yıl geç getirilmesi de yanlış bir tespit. Matbaa avrupaya çinden gelmiş.
Ama Çin'de de Avrupadaki kadar kitap okunmamış devrimler yapılamamış.
Avrupa'nin eğitim, bilinç, siyaset ve hak mücadelesi devletin eğitimi ile organize edilen bir konu değil tabandan halktan gelen bir hareket.
Bizim dedeler hacı hoca şeyh imama tepki göstermemiş, adamlar papazları kiliseye hapsetmiş hatta farklı mezhepler kurmuşlar.
Biz de tabanda böyle hareketler olmamış.

Bizim eğitimsiz kalmamızı devlete bağlıyorsun da bugün herkesin elinde akıllı telefon var.
1 milyon şarkıyı, 1 milyon kitabı cebinde gezdiriyorsun.
Neden kimse okumuyor?
Bugün güne 3 saat bilgisayar oyunu oynayıp, 2 saat instagramda resim layklayan cahiller var.
Matbaa 300 sene geç geldi çünkü bizde talep yoktu okuyan yoktu.
Harf devrimine kadar da okuyabilen adam sayısı bile çok az.

Devlet vatandaşına 25 yaşına kadar evlenmezse ceza mı kesiyor?
Vatandaş erken evleniyorsa ve hemen çocuk yapıyorsa bu halkın kendi kültürüdür

Senin temek hatan devleti vatandaş şekillendirir.
Sen devletin vatandaşı şekillendireceğini sanıyorsun.
Al senin devletin vatandaşına medeni haklar vermiş, kadınlara boşanma hakkı vermiş.
Ama hiç bir erkeğe boşanan karını git öldür diye eğitim vermemiş.

Yani sen yukarıdan bir şeylerin değiştirilebileceğine inanıyorsun.
Ama yukarıdaki devleti yöneten adamlar da bu toplumdan çıkıyorlar.
Siyasetçiler bu toplumdan çıkan ve oy alabilmek için bu toplumun hoşuna gidecek işleri yapan adamlar.
Toplumun hoşuna gitmeyen şeyler yaparan bir daha seçilemezsin.

O yüzden devletten tepeden bir değişim bekleyerek hata yapıyorsun değerli kardeşim.
Kalıcı değişimler tabandan gelen hareketlerle olur.
insana vizyonu 1 - aile 2 - devletin verdiği eğitimin kalitesi aşılar. 3 ise şanslı olanlardır, zamanla kendi vizyonunu geliştirirler ama sayıları azdır. ailenin vizyon aşılayabilmesi için de önce kendini kurtarabilmesi, geçim derdinden kurtulup kafasını kaldırabilmesi gerekir ki çocuğuna vakit ayırıp bi şeyler anlatabilsin. sende baya bir devlet yandaşlığı görüyorum. devlet sanki her şeyi yapıyormuş ama insanlar umursamıyormuş gibi. ben sana şu kadarını söyleyeyim. 2 ay sonrasında ne durumda olacağını kestiremeyen ailelerle dolu bu ülke. her ay sonunu nasıl getireceğini düşünenlerle. kirası, doğalgazı, elektriği, yemesi içmesi çoluğu çocuğu derken kitlenip kalanlarla. örfü, adeti, töresi, dini, kültürü gibi kavramlara girmedim bile. bu ülkede örf adet diye diye bi kadınla erkek yan yana gezemiyordu bile, nasıl bekleyebilirsin avrupalılar gibi cesur, özgüvenli olup ayakları üzerinden durarak doğru bildiklerini kovalayabilmelerini. dinin insanlar üzerindeki baskısı daha çocukken kafalarını ezmeye başlıyor. anneye karşı çıkılmaz, babaya karşı çıkılmaz, yine atasözleri. azıcık aşım, ağrısız başım. dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak, 3 parça simite mahkum da kalsan şükretme, isyan etmeme, tepki göstermeme kültürü. daha yüzlerce insanı baskılayan, kabuğundan çıkıp tepki göstermesine engel koyan sebep. osmanlı padişahlarının halife olarak geçmesi dahi avrupadaki isyanı yapamayacaklarının göstergesi. avrupada mesihlik, mehdilik olsaydı örneğin papa ben mehdiyim deseydi kaç inançlı isyan bayrağını çekebilirdi? haliyle osmanlı toprağındaki insanlar da halifenin gözünün içine bakanlardı. bu yüzden bu coğrafyada halkın isyan etmesi kolay iş değil. siyasiler halkın istediğini yapıyor yapmazlarsa bi daha seçilmezler meselesine gelince. buna gerçekten inanıyorsan bu konuda lafım yok. evet, her istediğimiz oluyor o yüzden dışardan 100 liraya alınan araca 450 lira ödüyoruz. dropshipping yapan devlete 350 kâr payı. baya istediğimiz oluyor, güzel işler yapıyolar maşallah. devletten, tepeden değişim bekleyerek hata yapıyorsun diyip eğitim sistemini devletin, tepenin geliştirdiği ve bu insanların çoğunu onların yetiştirdiğini bilmiyormuş gibi konuşman daha da garip. bakış açılarımız farklı, sana kolay gelsin.

buyur. milyarlarca dolar vergi borçları tek kalemde sıfırlanıyorken iyi kazı aklına.