Çok güzel hocam, beslenme düzeninizi çalışmanızı vs. paylaşırsanız benim gibi kilo vermeye çalışanlar için güzel bir deneyim aktarması olur
Tabikide hocam , ben haftanın 5 günü spora gittim. İlk zamanlar pazartesi - çarşamba- cuma günleri full body olarak çalıştım. Salı ve perşembe günleri koşu bandı , ip atlama ,kürek çekme gibi hiit kardiyo yaptım.
4-5 ay bu şekilde çalıştıktan sonra , artık ağırlıkları arttırarak programı ayırdım. Göğüs-biceps , Sırt-triceps , Omuz-bacak gibi günde iki bölge şeklinde devam ettim. Beslenme olarak ; ilk önce salonda makine olmadığı için internetten calori calculater'dan günlük kalori ihtiyacımın 400-500 aşağısını alarak ayarladım. Mesela benim günlük kalori ihtiyacım 3000 ise 2500 kalori alarak , kalori açığı oluşturdum. Haftanın 6 günü buna uydum. Pazar günleri ise ödül olarak, Kebap , tatlı , pizza canım ne istiyorsa onu yedim. Bu sayede vücudumu konfor alanından çıkarıyordum. Ve daha çok motive olarak yeni bir haftaya başlıyordum.
Kalori hesabı en önemli nokta hocam burdaki , bir süre sonra zaten ezberleyip kafanızda tutabiliyorsunuz.
Ve kas kazanımı açısından Kilo x en az 1.3 gram protein almaya özen gösteriyordum. Mesela 100 kilo isem 130 gram en az protein alıyordum.