Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Atatürk bir devlet adamı, asker ve siyasetçiydi. Bu ülkeye, bu millete çok büyük hizmetleri oldu. Hiçbirini kimse inkar edemez. Fakat Atatürk'ün yanlış yapabilecek biri olabileceğini, neticede insan olduğunu lütfen unutmayalım. Videodaki gerizekalı cahile kesinlikle katılmıyorum. Fakat Atatürk'ü Atatürkçü veya Kemalistlerin ilahlaştırmasına karşıyım. Ayrıca Atatürk'ün benim de eleştirdiğim bir takım icraatları var. Fakat bu Atatürk'e saygı duymayacağım, hakaret edeceğim ya da bu ülkeye yaptığı efsanevi hizmetleri görmeyip nankörlük edeceğim anlamına gelmez.Bu ülkenin kurucuları Atatürk, Silah arkadaşları ve şehitlerimizdir.
Hocam bu ilahlaştırma kavramını anlayamıyorum.Ben hiç bir insanı Atatürk'e tanrı,peygamber sıfatını yakıştırdığını görmedim,duymadım.Hiç bir insanın Atatürk büstünün önünde secdeye gittiğini görmedim.Bazı provakatörler yalandan çıkıp sosyal medyada Atatürk tanrıdır vs. dediyse onları bilmiyorum ama Atatürk'ü sevecek kişi aklı başında bir insandır zaten.Aklı yerinde olan insan da istese padişah bile olabilecek ama yönetimi halka veren bir adama tanrı,peygamber yakıştırmasını yapacağını sanmıyorum.