1 haftadır internetim yok. Sebebi ise Türknetin bana verdiği hız, tampon kutusundaki diğer internet abonelerine yük bindiriyormuş. Oysa ki tampon kutusunda benle birlikte 3 abone var. Zaten o abonelerde en fazla 8mb hız kullanıyor, nasıl olur da 50mb hızım onlara yük bindiriyor garip. İşin tuhaf tarafı 4 aydır hiçbir sorun yok takır takır 50mb hız alıyorum bir şey olmuyor ama bir anda diğer abonelere yük bindirdiğim için Türk Telekom tarafından internetim ankastre kutusundan "devre dışı bırakılıyor.."

Türk Telekomdan geldiler baktılar tek çözümü kendime özel Kutu-Krone koydurup Cat6 ile evime hat çekmeliymişim. Neyse tamam dedik ve Türknet ekibi gelip 280 TL'e kutuyu + cat6'yı çektirdik. Biliyorum masrafı nerden baksanız 70 TL idi ama ben sırf ekip çeksin diye fazlasıyla ödeme yapıp onlara taktırdım. Amacım her iki tarafta bu sorunun çözümü bu kutuyu koydurtmak olduğunu söyledikleri için. Eğer yine aynı sorunu yaşarsam en azından suçlu 2 taraf olacak.
Şimdi ise Türk Telekom hazretlerinin gelip tampon kutusundan mı artık yoksa ankastre kutusundan mı neyse özel olarak yeni koydurttuğum kutu kroneye kadar hat çekip bağlamalarını ve hattımı aktif etmelerini bekliyorum.

Burada sitemim Türknete değil yıllardır küflenmiş altyapı ile dandik hizmet sağlayan Türk Telekomadır. Sırf altyapı yok diye ne yapalım evi satıp yeni ev mi alalım. Müşteriden aldıkları o parayla altyapıyı güçlendirmek/iyileştirmek akıllarına gelmiyor çünkü paraya doydukları için herkesi "arıza kaydı oluşturun, gelip port yerinizi değiştirelim belki olur" kafasıyla müşterileri avutuyor. Nede olsa Türk Telekom da yetkili olanlar fiber altyapılı plaza dairelerinde oturdukları için onlar için bu sorunlar önemsiz.