Merhabalar , bütçe konusunda hiç sıkıntınız olmasın . 1 günde ( sabah erken yola çıkmak kaydıyla ) her yeri rahatlıkla gezebilirsiniz. ( Her yerden kastım ; Gelibolu Tarihi Yarımada.. )

Öncelikle İstanbul yönünden gelirken , Bigalı'da Atatürk Evi'ne uğrayabilirsiniz. ( Giriş için 1 TL isterlerse isterler , tam olarak emin değilim. Yardım amaçlı toplanan bir ücret )
Ardından asıl görmek istediğiniz yer olan Conkbayırı'na çıkabilirsiniz. Conkbayırı'na çıkarken yolunuz üzerindeki siperlere , şehitliklere , anıtlara uğrayabilirsiniz. Gidiş yönünüz Kabatepe civarında tek yöne düşeceği için rahat bir yolculuk yapabilirsiniz.
Burada uğrayacağınız yerlerde çay-kahve içebilir , evlatlarınıza dondurma alabilirsiniz

Conbayırı'na geldiğinizde giriş bölümünün hemen yakınlarına arabanızı çekebilir ve bölgeyi gezebilirsiniz. ( Burada çok fazla vakit harcayacağınızı sanmıyorum. ) Ardından yine tek yön olarak yolunuza devam edebilirsiniz.

Gelibolu'ya gelmişken Şehitler Abidesini de görmeden gitmeyin derim , oraya giderken birçok şehitlik ve siper mevcut . Yol üzerinde durup ziyaret edebilirsiniz. Şehitler Abidesine giriş ücretsiz , orayı da ziyaret ettikten sonra dönüşte Eceabat 'a uğrayıp yemek yiyebilirsiniz. ( Yollar üzerindeki işletmelerin fiyatı hakkında bilgim yok maalesef. )

Vaktiniz fazla olmuş olsaydı Çanakkale Kordonda da bir tur atmanızı tavsiye ederdim. Şakir'in Yeri ya da Donanma Çay Bahçesi'nde '' DUR YOLCU '' yazısına karşı bir dinlenme çayı içebilirdiniz.

Çok fazla harcama yapabileceğiniz durum olmayacaktır. Dönüşte Çanakkale ziyareti yapamayacağınız için ( Süre kısıtlamasından dolayı ) Gelibolu'da Hamzakoy 'a uğrayıp ( Gelibolu içinden 2 KM uzaklıkta , mükkemmle bir manzarı var. Tepede yer almakta ve orada da Azepler Namazgah'ını ziyaret edebilirsiniz. )

Şimdiden hoşgeldiniz diyorum , keyifli bir gün geçirmeniz dileğiyle