Hocam rica ediyorum yazıyı sonuna kadar okuyun. Ben sizin fikrinizi sonuna kadar okudum.
İlk paragrafa göre yorum yapınca tartışma doğru olmaz.
Ben de ticaretle uğraşıyorum ama temel iktisadi açıdan yeterince katme değer üretemiyorum.
Bunun bir çok nedeni var.
Ben uluslararası fuarları gezdiğimde kendi ürünümün dünya çapındaki yerini beğenmiyorum.
Bu benim ürünüm dünya piyasasında yeterince pazar bulamaz anlamına geliyor.
Ben bu ürünü dünya pazarına sokabilecek duruma getirebilsem, sistem bana bu konuda destek olsa ben yurt dışından ülkeye para sokabileceğim.
Bir müteahhite 7 milyar dolar kredi verip vergilerle geçiş garantili köprü yaptırılacağına senin benim gibi 70 bin kobiye 100 bin dolar kredi verilse ülke kalkınır.
O zaman yurt dışıyla rekabet edebilecek daha fazla firmamız olur, ve daha geniş pazarlara yayılabiliriz.
Senin de o araba 1 milyon da olsa alabilecek alım gücün olur.
Yani bizim sorunumuz vergilerin yüksek olması değil, vergilerin verimsiz harcanması.
Sen istiyorsun ki senin baban hem kumar oynasın hem de sana yüklü harçlık versin.
Maalesef önce babana kumar oynama demen lazım iyi harçlık alabilmek için, bizim millet iktidara vergileri nereye harcadığını sormuyor neden vergileri arttırdığını soruyor.
Okudum bitirdim hocam yazınızı. Dediklerinizde tamamen haklısınız size bir sözüm yok. Ancak belirtmek istediğim şey ''Verimsiz'' çalışan. Vasıfsız kısmını atıyorum çünkü altında 300.000TL'lik araba olup sokakta su satamayacak tanıdıklarım var. Ancak bu ülkenin insanı sizin de dediğiniz gibi atasından böyle gördüğü için böyle devam ediyor. Bunu değiştirecek olan da biziz. 21 yaşındayım. Çok şükür babamın bir işi var ve düzenli bir gelirimiz de var işler ve başka şeylerden çok şükür. Ama ben bunlara bel bağlamıyorum. Hayatım kurtuldu ya da ben 25 yaşımda gelmeden nasıl kendi başıma Audi'ye BMW'ye binerim bunun derdinde de değilim.
Demek istediğim bu halde olmamızın sebebi işçi grubu kadar hükümettir. Sadece günümüz hükümetini kastetmiyorum. Hemen siyasete atıldı demesinler. Ülkemizde sanayilerde nerdeyse 25 30 yaşına kadar çırak ya da kalfa yardımcısı çalışan o kadar insan var ki. Bunun tek suçu hükümettir, hükümet insanlara kaliteli hayat sunmuyor demiyorum. Bunda o kişinin hatası çok fazla. Ancak tüm hatayı tek başına ''Vasıfsız ve Verimsiz'' çalışana yüklemek bence yanlış olur. Sonuçta bu bahsettiğim 1 10 100 kişi değil binlerce, yüz binlerce kişi. Buradaki suç birinci olarak kişinin kendini geliştirememesi ve hükümetin kendini kalkındıracak işçi gücüne gerekli olanakları verememesidir.