Eline emeğine sağlık..
Öncelikle 17 yaşında Kanada'ya gitme şansım oldu gitmedim (korktum da).... 26 yaşında işsizken Avustralya'ya şansım oldu gitmedim. 34 yaşında bir kez daha Kanada şansım oldu gene gitmedim..
1.sinde korktum... Diğer ikisinde de mantığım şuydu : bilgisayar tamiri ve yazılım gibi 2 hünerim varken + 13 yaşından beri bir şekilde ticaretin içinde olmak zorunda olduğumdan satış işlerinde de fena değilim. O zaman neden yabancı ülkeye gideyim? Doğup büyümediğin bir şehre gittiğinde adın yabancı iken başka bir ülkede adın ne olacak???

Ben İstanbul'da yaşıyorum bir başkası Ağrı'da yaşıyor... Madem küreselleşme var illa fiziken gitmeme gerek yok oradaki müşteriye buradan da iş satabilirim.... o çok gitme meraklısı olan arkadaşları zerre anlamıyorum... kimisi siyasal sebepleri gösteriyor kimisi ekonomik sebepleri... 39 yaşındayım öğrendiğim şeylerden biri de kaçarak zafer kazanılmadığı...

Bir şey daha var eskiden İstanbul'da para kazanamayan adam ya tembel ya salak yada ciddi sorunları var önünü görmüyor diyordum.. Bugün Türkiye'de para kazanamayan adam için diyorum... Eğer R10'daysanız ve 3-5 iş yapmaya başlamışsanız asla salak değilsiniz, tembel olup olmadığınızı kendinize dürüst olarak cevap verin,,, önünü görmüyorsanız engel olan herşeyi kaldırın...

saygılarımla