kardeşim kafan mı iyi ben adamın vadesiz hesabı vardır yoktur vadesiz hesabı vardır yoktur diye bir şey mi söyledim isteyen istediği gibi gider hesabını açmak için başvurur uygun görülürse hesabı açılır burası ayrı bir konu sen bir bireysel müşteri olarak hesap açıyorsan gelir bilgisi beyan edersin bu gelir bilgine göre de seni sınıflandırırlar atıyorum asgari ücret gelirli, yan gelirli, yüksek gelirli, memur vb. tabi ki trilyoner adamda vadesiz hesap açabilir hiçbir geliri olmayan öğrenci adamda vadesiz hesap açabilir sen elmayla armutu karıştırmışsın bunların hepsi bireysel başlığı altında gelir sınıfına göre sınıflandırılan kişileri ifade eder ama atıyorum senin aylık gelirin 10bin tl'dir sen orta gelirli bir vatandaş olarak değerlendirilirsin orta geliri olan bir vatandaşın her ay 3 bin tl hgs ödemesi yapması dikkat çeker diyelim ki aylık 100 bin tl gelirin var yine bireysel müşterisindir ama zengin olduğun için 3-4 tane araban vardır o zaman aylık 3 bin tl hgs ödemesi yapman normal karşılanabilir. Her bireysel müşteri vadeli vadesiz hesap açar demek her bireysel müşterinin bankacılık işlemleri aynı kriterlerle mukayese edilir demek değildir. Yarı doğru yarı yanlış bilgi vererek insanları yanlış yönlendirme yok tkbb yok bddk yok hazine bakanlığı buralara atıf yapınca sapla samanı karıştırdığın gerçeği yok olmuş olmuyor.
Halen aynı tatavaya devam ediyorsunuz. Nerede kaldı bilip bilmeden konuşmama argumanı?
Burada konu vadesiz hesaba para akışı olduğu ve bu para akışından dolayı hesabın kapatılması. 2 şekilde kapatılma ihtimali var;
1) Transfer edilen veya gelen para kaynağının açıklanamaz olmasından dolayı. (Yasa dışı)
2) Bireysel hesabın ticari olarak kullanılmasından dolayı. (Vergiden kaç(ır)ma)
Bireysel vadesiz hesaplar ticari olarak kullanılamaz. Kullanıldığı taktirde incelemeye takıldığında hesap kapatılır. Olay bu kadar basit.
Daha 1 hafta önce enpara hesabı açtırdım. Senin dediğin gibi öyle gelir bilgisi beyanı falanda sunmadım. Yanlış bilgi verme diyorsun. Yanlış bilgiyi veren sensin. Zengin vadesiz hesap, fakir vadesiz hesap diye bir şey mi olur Allah aşkına ya. Kafayı peynir ekmekle mi yedin? Halen ısrar ediyorsun absürt örneklerine.
Bireysel bankacılıkta gelir sınıfı kredi alırken olur, gelir sınıfı kredi kartı alırken olur, gelir sınıfı vadeli hesap açarken olur. Ama vadesiz hesaplarda OLMAZ. Konuyla senin verdiğin örneklerin alakası yok. Adam öğrenci geliri yok, hesabına 10bin lira girdiğinde de 100bin girdiğinde de kapanmaz. Paranın kaynağı belli olduktan sonra, ticari amaçla kullanmadıktan sonra kapanmaz.