Merhabalar,

geçtiğimiz yarıyıl tatilinde 2 haftalığına Amerika'ya vatandaşlık işlemleri için gitmem gerekmişti. Normal şartlarda iki haftanın sonunda Türkiye'ye dönüp 12. sınıfın ikinci dönemine devam edecektim ancak Amerika'da vatandaşlık işlemlerinde görevli olan kişi işleri uzattığı için akabinde korona salgını başladığından dolayı vatandaşlığı ancak mart ayının sonlarında alabildim. Devamsızlıktan kalmamak için şubat ayının ilk haftası tasdikname alıp kaydımı okuldan almıştım. 3 hafta önce dönmek nasip oldu ve şimdi eksik olan ikinci dönemi de tamamlayıp lise diplomasını almak istiyorum ancak milli eğitim müdürlüğünden ve okuldan tam olarak doğru bilgiyi alamadığımı düşünüyorum. Lisede müdür yardımcısı tekrardan iki dönemi de okumam gerektiğini ya da açık öğretimden tamamlayabileceğimi veya milli eğitim müdürlüğüne gidersem yardımcı olabileceklerini söyledi. Bugün milli eğitim müdürlüğüne gittiğimde ise bir dilekçe yazmam istendi ve görevli bana devam edemeyebilirsin dedi. 11. sınıfta da benzer durum olmuşta ama 11. sınıfı ikinci dönemi tamamlayarak tek dönem eksik olmasına rağmen bitirmiştim. Bu konuda izlemem gereken yol tam olarak nedir?

12. sınıf ilk dönemi 94 ortalamayla tamamlamıştım.

Yardımcı olursanız mutlu olurum.