bir eğitimci olarak şunu söyleyebiirim : amacınız lise bitirmekse açık liseden de çok kolay bitirebilirsiniz. her sınavdan sonra kitapçıkları alırsanız onlara çalışırsanız cevapları öğrenirseniz yani bir sonraki sınavda en az yarısı aynısı çıkıyor. bu şekilde hiç çalışmadan liseyi bitirebilirsin ama eğitim öğretim boyutuna geçecek olursak o apayrı bir durum. hergün 8 saat ders haftada 40 saat en az 10 öğretmenden bilgi öğreneceksin. arkadaşlarından bile 4 sene boyunca neler öğreneceksin neler. benim iki kardeşimin 2 ser çoğucu var birisi ilkokul4 den sonra açık ortaokul ve ve açık lise bitirdiler ayrıca hafızlık okudular birisi hafız diğeri yarım hafızoldu ama güneş tutulmasını en basit bir fotosentezi bilime dair en basit şeylerden bile habersizler. diğerleri normal ortaokul ve lise okudu aralarında dağlar kadar fark var. birisi eczacılık birisi vetrerinerlik okuyor. diğerleri sınava girmedi girse 200 puana bile ulaşacaklarını sanmıyorum. kararı sen ver ama benim çocuğum olsa en kötü liseye veririm yine liseyi okuturum.