Türkiyede ağcın bol olduğu yerlerde kerestecilik yapılıyor.
Bazı bölgelerimizde ağaçsız kel dağları görünce şaşırıyorum. Her 1000 kişiden 1 tanesi heves edip ağaç dikse o kel dağlar orman olurdu.
Trakyaya, kars ve ardahana gitme imkanım oldu. Alabildiğince boş düzlük ve dağları görünce şaşırıyorum. Buralara kereste amaçlı çeşitli ağaçlar dikilebilir. OGM belediye kaymakamlık halk işbirliği ile bu alanlar yeşillendirilebilir.
Kreste ormancılığı ile uzun vadede vatandaş ek gelir imkanı bulur. Kel alanlar ormana döndürülür. Buralardaki vahşi hayvanlar için yeni yaşam alanı olur.
Devlet arazileri bürokrasi yüzünden zor olabilir. Fakat vatandaş da kendi merasını ağaçlık yapabilir. Sonuçta bu uçsuz bucaksız arazileri boş görünce şaşırmamak elde değil. tabii o yörlerde yaşayanların ve bilgisi olanların da görüşünü almak gerek.