20 kişilik işyerinde çalışıyorum ve korona çıktığından bu yana maske kullanmaya ve sosyal mesafeye önem veriyorum. Bu davranışı karşıdan da bekliyorum fakat herkesin kafasında şöyle bir algı oluşmuş..
Er yada geç bu koronaya herkes yakalanacak.
İyi de sen yakalanacaksın benim günahım ne ? Ben kronik rahatsızlığı olan bir insanım hatta 2 tane ilaç raporum var ve raporlar covid-19 risk grubunda yer alan iki hastalığa sahibim ve ne hikmetse e-nabız sağlam görünüyorum.
Bunu geçtim risk raporuda çıkarsam özel sektörde çalışıyorum bana gram faydası yok.. Kamu ile özel sektör hakları inanılmaz ayrıştırıldı, sonuçta ben insanım en basiti.
Neyse asıl konu iş yerimde muhasebe çalışan kişinin eşi karantinada, Er yada geç bu koronaya herkes yakalanacak. diyen kişilik diş doktoruna gitmiş doktoruda korona pozitif çıkmış şimdi tutuşmuş maske takıyor. Diş doktoru aramış test yaptırın diye söylemeye korkuyor.
Arkadaşlar insanlara hastalık bulaştırırsınız, kendinizi genç hissedebilirsiniz, bana birşey olmaz diyebilirsiniz fakat bu işin vebali büyük benim evimde anam babam çocuğum var.
Lütfen cehalet ile hareket etmeyin, bu işin şakası yok.. Durumu yönetime bildiriyorum, aramızda değerlendireceğiz diyerek konuyu savuşturuyorlar.
Başkada sözüm yok.