Para yok
Sağlık.
Eskiden para kazanmak için hayatımı ortaya koydum desem yeridir. Şimdi ise sağlığım olsun her şeye yeterdir derim.
Evden dışarı çıkamıyorum.
Ekonomik özgürlüğümüz yok.Yarın bir borcun altına girsem nasıl ödeyeceğim?Nasıl altından kalkacağım diye düşünüyorum.Artık hiçbirşey eskisi gibi değil,sadece ben değil tüm büyüklerimde böyle söylüyor.Gece yarısı ötv,bilmem ne zammı yapılıyor(!)Sabah uyandığımızda yine çoğu şey değişmiş olacak iyi geceler...
(PaRa)

Ama hayallerimden vazgeçmedim, ilk hayallerimi gerçekleştiremeyeceğimi anladığımdan kendime yeni bir rota çizdim.
Eskiden sahil kenarında oturmak ve sahil kenarında ufak bir yer açıp, kendi pişirdiğim pastalar ve börekleri, annemin ördüğü örgüleri satma hayalim vardı.
Şimdi onu rafa kaldırdım ve kendime ingilizce bir blog açtım. Şimdiki hayalim sitemi büyütmek.
Arkadaşlarında dediği gibi para yok.
Para, cesaret ve zamanlama.
Bu üçünü bir araya getiremiyorum. Hep biri eksik kalıyor.
Küçük çaplı kendi çapımda macera dolu bir tur yapmak istiyordum. Az cok para biriktirdim. İşten ayrıldım. Cesaret toplamak için yakın bir ülkeyi seçtim ama korona çıktı, kapılar kapandi.
Planlar gidip dönmemekti, şimdi 500 metre ileri gidemiyorum. Çok sinir bozucu.
+ para da bitti
Zaman çok hızlı akıp geçiyor. Hayalimdeki kadar büyük projelere bakıyım desem yeterli para, zaman ve ekip yok. Hayatımı idame ettirmem için ufak işler peşinde koşmam gerekiyor bu sefer de gelen para ihtiyaçlarıma zar zor yetiyor diğer projelerime para kalmıyor. Bu kısır döngüde ilerliyorum son 2 yıldır.
Herkes yazmış bari ben de yazayım PARA 😂
Arkadaş konu açmış bari bende eklim 50.000 tl kadar sermaye koyup iyi kazandıracak işleriniz varsa. Ortak olurum. Ama buna inanmam lazım sonra anlattım. Olmadı demeyin. Beni para kazanacağınız işe inandırın elimde geldiğince yatırım yapayim. Öncelliğim internet sektörü. (Online satış, ve yasadışı işler asla yatırımım yok)
Benim hayalim yurt dışında yerleşmek ama ortak olacak birini de bulamam sanırım 😂
Ben olaya maddi ve proje bazlı baktım ona ortak olamam valla 😂
Benzer durumu korona öncesinde yaşadım 1 sene önce ve ağır hastalık geçirdim multiple skeroz MS yani ev araba ne varsa satıldı şu anda
Hiçbir şey engel değil, hayattaki en zengin benim. Sağlığım yerinde, yürüyorum koşuyorum. Ekmek alıp yumurta kırıp yiyorum. Allah diyebiliyorum. Dua ediyorum. Hayallerimin hepsi var, eşimle mutlu bir kahvaltı, secdeye varan bir baş ve şükür edebilen bir kalp.
Hayallerime engel olan sey, hayatimi mahveden, hem maddi hemde manevi olarak bir ton kulfetin icine sokan ve bosa gecen yillarimin mimari olan eşim.
Belki basit gelebilir ama aşırı terlemem. Şimdiye kadar beni çoğu hayalimden mahrum bırakmıştır.
Kendi hayallerim hepsi suya düştü. Şu an tek hayalim evladına güzel.bir gelecek ve ev bırakabilmek.
Ama
Zaman lazım. 4-5 sene sonra paramı kazanmaya başlayacağım, dilediğimce harcayacağım inşallah.
Arsizlik var evim var daha iyisini istiyorum hatta onu satmadan daha iyisini almayi arabam var daha iyisini istiyorum ve bunu satmadan isim var yetmedi bir iş daha kurdum.
Bunlarin hepsinin daha iyisini alsam bir daha daha iyisini almak isterim hatta ondan sonrada isterim kisaca bize insan diyorlar doymuyoruz
Vergiler artan enflasyon her şeyin fiyatının günden güne yükselmesi yeterince seyehat edememek çok sıkıntı var çok onlardan olup kula kulluk edersen her şey güzel de ben öyle biri değilim işte
Maddi açıdan bir hayalim yok. Çünkü almayı düşüneceğim bir çok şeye zaten sahip olmuşumdur. Fakat daha iyisini'de istememe engel olan şey insan olmanın verdiği zayıflık.
Çok zayıf ve güçsüsüz. Ömrümüz çok kısa. Son zamanlar'da çevremde duyduğun bir ton insan öldü vs bir varız bir yokuz. Maddiyat için daha iyisi için kendimi zorlamanın bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Param ve cesaretim yok. Ayrıca içi camlı bölmelerle dolu plazalarda yarı İngilizce yarı Türkçe abuk subuk bir dili konuşan insanlar ile muhatap olmak istemiyorum. Bir defa denedim denemez olsaydım zor kurtardım kendimi.
Toplantı set etmişler deadline hakkında konuşulacakmış. Bak hele bak
Not: Sözüm meclisten dışarı.
Çok geçmiş olsun hocam. Ins sağlığınız yerine gelir.
Sans yüzümüze güler
Tüylerim diken diken oldu hocam ortama bak be

Çok itici değil mi sizce de ?
Hocam genelde bu plazacılar gelince bizde böyle olmak zorunda kalıyoruz, gerçekten farklı bir dil konuşuyorlar
İnşallah insan bazen çıkmaza giriyor ben herkesin derdine çare bulurum yardımcı olurum ama kendi derdimi anlatacak bı kişi bulamadım o beni üzdü sadece
Almanya da yazılım tam zamanlı işi ayarladigim kişi bile beni tanımaz oldu uçak bileti ben Almıştım halbuki
Hayallerimi başkalarına sattım. Harcadılar :/
Ülke ekonomisi ve dış politikası.
Avrupalılar gibi ülke ülke gezmek isterdim gezemiyorum.
Çok daha verimli şekilde çalışmak ve kazanmak isterdim ancak ülkemizin durumu belli.
2012-2014 yıllarında olmak isterdim şuan.
Maalesef nankörlük moda olmuş..
Çok geçmiş olsun tekrardan. Hayat neler öğretiyor insana.
Allah Şafi ismiyle şifa versin geçmiş olsun
O zaman sizler için yarın bir sürprizim olacak

Hayalleriniz yarım kalmayacak..