Wertomy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam kanaldaki iceriklerde senin goruntun yok, anlatimin yani?
Sadece ses sana ait?
Fotograflar hep internet ortamindan toplama, sadece gecis efektleri mevcut?
Dogru mudur?
Wertomy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vallahi hocam yillardir forumlarda sadece okudugumu soylerim, eger ki goruntun yoksa hadi kaza bela acsan bile hep diken uzerinde olursun. Cok kisi soyledigi icin yazdim sadece, ama bu kanali da gorunce direkt bu geldi aklima. Bu sekilde hicbir kanalin garantisi olmaz. En basit ornek, 'taa' kanalinin garantisi vardir derim, ama bu kanala demezdim hocam. Kamera karsisina gecenler meshur olma umidiyle degil, islerini garantiye almak icin geciyor artik(Diziciler filmciler dahil) oyle bir donemdeyiz. Youtube da kendine artik sunucu ariyor desem yeri. Bir de merakimdan sorucam, aciklamalardaki veya etiketlerdeki hastaglerden(masterchef, tv8 vs) dolayi bir sknti olmadi mi, video kaldirdiginiz oldu mu sari dolar veya pk kapali simgesi alan?

Oteki adsense hususunda bilgim yok ne yazik ki
Cevabınız için teşekkürler. Dediğim gibi videolarda verdiğim bilgiler uzun uğraşlar sonucu bazen kişinin kendisine ulaşılarak elde edilen bilgiler. MasterChef geçen sene de kanımda yayınladım bu sene de ama bu sene daha güzel hazırlandığım için yüksek hitler aldım. Bugüne kadar da telif veya topluluk ihtarı bu videolardan hiç almadım. Zaten şu an kanalda her şey tertemiz. Gelelim yüz görünme mevzusuna. Az da olsa kendimin çıktığı videolarım da var ama tabi az. Şimdi bu mevzuyu ben açıkçası doğru bilmediklerine çok araştırarak emin oldum. Çevremde tanıdığım yüzünü göstermeden kanalı yıllardır açık olan çok kişi var. Burada YouTube'nin istediği şey yüzümüzden ziyade kullanıcılar için faydalı bir içerik. Fakat burada en büyük problem şu. Benim kullandığım resmi veya video kesitini başka bir kanalda kullanabiliyor. Videolarda haliyle eşleşmeler oluyor. İşte bu durum oluşmasın diye ben zaten genelde başkalarının attığı konularda video atmıyorum ve genelde de resimleri bile baskalarının kullanmadıgını atmaya calısıyorum. Yani videoyu cekmeden once bıle kim ne çekmiş bakıyorum. Burada mevzu slayt vs değil. Mevzu şu. YouTube bana sen başkasının içeriğini kullandın diyor. Gelen mesaj şu

Tekrar kullanılan içerik
Başka bir kullanıcının içeriğini önemli ölçüde özgün yorum veya eğitim açısından değer katmadan yeniden kullanmak.

Oysa ben asla böyle bir şey yapmadım. Sebebini merak ederseniz yazabilirim. Ben istiyorum ki merak edilirse anlatayım yoksa bir anlamı yok. Bendeki durum öyle sıradan bir mevzu değil. Buraya mailleri attığımda herkesin yuh artık diyeceği cinsten. Karşılaştığım ilk problem keşke bu olsa. Ama dediğim gibi ben sadece başkalarına da bit yol olsun da yaşadıklarımı yaşamasın diye yazıyorum. Çünkü mevzu uzun. Ne anlatıyor bu deli denilebilir. Yavaş yavaş gireyim dedim konuya.