Almiyorlar sadece kredi karti kullaniyorsaniz kart aidati alir diger turlu alamaz almiyorlar da zaten bankalarin internet sitelerinde urunler hizmetler fiyatlar gibi sayfalarini inceleseniz gorursunuz zaten oncedendi o hesap isletim ucretleri garanti bankasi dahi almiyor suan yapikredi ve garanti bank ta mevduatim mevcut kredi karti kullanmadiginiz surece al maz lar arayip teyit edebilirsiniz yasal haklarinizi arastirmanizi tavsiye ederim
iyi gunler
garanti bankasının web sitesinde şöyle bir şey bilmediğimden dolayı yardımcı olursanız seviinirim:
Aşağıdaki özelliklere sahip hesaplardan hesap işletim ücreti tahsilatı yapılmamaktadır:
- Maaş anlaşması ile müşterilerimizin maaşlarının yattığı vadesiz hesaplar
- Firmaların, maaş ödemelerini yaptığı hesaplar
- İki veya daha fazla otomatik fatura talimatı olan müşterilerin faturalarının otomatik olarak ödendiği vadesiz hesaplar. (Hesaba istisna uygulanabilmesi için, hesap işletim ücretine konu dönem boyunca her bir talimata ait tüm faturaların otomatik olarak veya sistemin otomatik ödemesi beklenmeden müşteri tarafından gecikmesiz olarak ilgili hesaptan ödenmesi gereklidir. Dönem sonunda halen hesaba bağlı en az iki otomatik fatura talimatı bulunmalıdır. Temmuz’da ödenmesi gereken hesap işletim ücreti için 1 Ocak – 30 Haziran dönemi, Ocak’ta ödenmesi gereken ücret içinse 1 Temmuz – 31 Aralık dönemi dikkate alınır.) SGK ödeme talimatı, fatura talimatları gibi değerlendirilecektir, istisna kuralları aynıdır.
- Son ay açılan vadesiz hesaplar
- Hesap işletim döneminde hareket bulunmayan vadesiz hesaplar
- Özel Bankacılık müşterilerine ait Özel Bankacılık ve Malta şubelerindeki vadesiz hesaplar
- Vadesiz Altın Hesapları
- Yeniden yapılandırılmış (ödeme planı değişikliği ya da yeni kredi kullandırımı) sorunlu kredilerin ödeme hesapları
- 2020 1. yarıyıl itibariyle tahsile veya teminata verilmek üzere getirilen toplam 30 adet çek veya 30 adet senet işlemi hareketi gören hesaplar 2020 1. Dönem Hesap İşletim Ücreti tahsilatlarında (01.01.2020 itibarı ile) istisna tutulacaktır ve bu hesaplardan ödeme alınmayacaktır.
- Hesap işletim ücreti tahsilat programı çalıştığında, aşağıda belirtilen hallerde ücret tahsilatı geçici süre ile durdurulacak olup, ilgili ödemeler gerçekleştikten sonra hesaplardan tahsilat yapılmaya devam edilecektir.
- Fatura ödemesi talimatının son ödeme gününe (Otomatik fatura ödemesi istisnası bulunmayan hesaplar için) 5 iş günü veya daha az kalan hesaplar,
- Düzenli ödeme talimatının gerçekleşmesine 5 iş günü veya daha az kalan hesaplar,
- Özel Okul ödemesi talimatının gerçekleşmesine 5 iş günü veya daha az kalan hesaplar,
- Kredi taksit ödemesine 5 iş günü veya daha az kalan kredi geri ödeme hesapları (Taksiti gecikmiş krediler de bekleyen ödeme olarak dikkate alınacak ve HİÜ tahsilatı ödeme gerçekleştikten sonra yapılacaktır).
Yukarıda yer alan istisna şartları Banka tarafından belirlenmekte olup, ileriki dönemlerde güncellenebilecektir.
https://www.garantibbva.com.tr/tr/bi...tl_hesabi.page