celebiselli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam istediğim mobil oyunu anlattığımda 15-35K fiyat çekiyorlar. Sizce ne yapmalı, 1 ay boyunca yazılımcı aramalı mı, o uygulamaya ne kadar yatırmalı, reklam'a ne kadar yatırılmalı? v.s. diğer masraflar
Ben olsam tecrübesizken mobil oyuna girmezdim, evet belki normal bir uygulamadan 3 5 kat fazla geliri var ama giderleri, tecrübesi ve riski de ona göre fazla. senin açından düşünürsem bu aşamada ya güvendiğim bir ortakla girerdim oyun sektörüne ya da hiç bulaşmazdım. Ama illa oyun yapacağım diyorsan da kapsamlı ve masraflı bir oyundansa daha basit, vakit geçirmelik (voodoo şirketinin tarzı) oyunlar ile giriş yapmak daha mantıklı gibi. Benim oyun sektöründe pek bir tecrübem yok ama geçen gün burada bir arkadaş kendi tecrübelerini anlatırken bu tarz oyunların ömrünün en fazla 1 sene olduğunu agresif reklam poitikasıyla güzel kazançlar bıraktığını ama uzun soluklu olmadığını söylemişti.

O yüzden bu sorularına oyun sektöründe başarılı bir arkadaşın cevap vermesi çok daha mantıklı, bilmediğim çok şey var yanlış yönlendirebilirim. Mesela bazı oyunlar sunucu istiyor ama bunun masrafı nedir gereksinimi nedir bilmiyorum, bazı oyunlar mesaili eleman çalıştırmak istiyor. bunlar hep ekstra masraf. elindeki bütün parayı kaybetmek de var işin ucunda.