Aklındaki fikri kendin yazmak istersen önce java öğrenmen gerekecek ki bu uzun süre alacak, ayrıca aklındaki fikri yazacak kadar java öğrenirsen zaten halihazırda bir meslek sahibi olursun iş kurmana gerek kalmaz (: benim tavsiyem flutter dilinde (hem ios hem de android'de yayınlayabilirsin, potansiyel müşterin bir anda iki katına çıkar) aklındaki fikri yaptır bir uzmana. Sonra bunu marketlerde yayınlamak için eğer hiç bilmiyorsan yine bilenlere yayınlattır. Ama bir şey daha var, tamam her konuda uzman olman gerekmez ama hiç bilmeden de bir işe girilmez. Bilgisayardan en azından yerli veya yabancı kullanıcıların nasıl markete uygulama yüklenir, uygulama yüklendikten sonra ne yapılır gibi videolarını mutlaka izle, blogları mutlaka oku. Komple cahil olarak da girilmez işe, parana yazık. Nasıl yapacağını bilmesen de ne yapılması gerektiğini bil. Uygulama bittiğide yayınlamadan hemen önce "Aso" terimini araştır, işi bilenlerden yardım alıp kuralına göre yayınla uygulamanı.
Buraya kadar olan kısım zaten birkaç günlük araştırmayla biraz akıl yürütülerek bulunabilecek şeyler. Play market'te nice güzel uygulamalar var keşfedilmediği için senede 10 indirme alıyor. Sen bunlardan olmamak için burada sermayeni devreye sok. Eğer cidden uygulamana güveniyorsan para harcamaktan korkma. Hedef kitlenin yoğun olduğu kanallara tanıtım ver. Kullanıcı edinmeye başladıktan sonra da kullanıcıların geribildirimlerine mutlaka kulak ver, uygulamanı mükemmelleştirecek olan onlar. Akıl akıldan üstündür, senin aklına gelmeyen nice fikri onlar sana bedavaya bulacaklar. Yorumlarda diyecekler ki keşke şu özellik de olsaydı diye, hemen o özelliği not et böyle 3 - 5 istek birikince onları devreye alarak yeni bir güncelleme yayınla. Önemsendiğini hisseden kullanıcı uygulamayı sahiplenir. Yani iş yayınlayıp reklamı yaparak bitmiyor. Önemli olan kullanıcıyı uygulamada tutmak, sadık hale getirmek. O adamın senin uygulamanı başkalarına tavsiye etmesini sağlamak. Asıl iş edindiğin kullanıcının programını kullanmaya devam etmesinde yani.
Ailende esnaf varsa müşteri memnuniyetini sor onlara, aslında buna da bir nevi dükkan açmak gözüyle bakıyorum ben

birincisi dükkanında güzel malzemeler (içerik) olacak, talep edilen bir şey olacak ki müşteri gelecek. İkincisi gelen müşteri dükkanın içinde rahat rahat gezecek tüm reyonlar (kategoriler, özellikler vs) açık seçik belli olacak, anlaşılması kolay olacak, üçüncüsü dükkanın içinde müşterinin ayağına yerdeki koliler takılmayacak yolu kapatan ıvır zıvır olmayacak (aşırı reklam, düzensiz reklam yerleşimi) dördüncüsü alışverişi yapan müşteri senden memnun kalacak sorduğu sorulara cevap alacak isteklerine karşılık bulacak. Bunları usülüne göre düzgünce karşılarsan o müşterinin seni terk etmesi için başka dükkanları araması için bir sebebi olmaz (: