emred adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben olsam koyun çiftliği kurardım. Devletin bu iş ile ilgili birçok teşvik sağlıyor. Örneğin siz elinizdeki parayla hayvan damı yaparsınız %65 ini geri verir. Hayvanları almak için 2 yıl sonra ödemeli 5 yıllık kredi imkanı veriyor , %0 faizle alma imkanı var bazı şartlar yerine getirilirse. Koyunlar için her ay çoban parası veriyor. Hayvanları eğer sigortalatmak isterseniz yanlış hatırlamıyorsam yarısını karşılıyordu.
Fakat hocam şöyle bir handikapı var bu işin . Detayları çok fazla ilk önce bir 20-30 hayvana 1 yıl bakın , tecrübe ettikten çiftik kurmayi düşünün derim. Bu arada çiftlikte sadece yöneticilikte yapabilirsiniz. Devletin parasını verdiği çoban ve bir tane daha çobana yardımcı alırsınız ve 3-4 civarı kangal köpeği alsanız siz sadece onları yonetirsiniz, başlarında beklersiniz. Durum bundan ibaret
Hocam babam eskiden çobanlık yapmış. Şimdi önerdim de hayatta girilmez o işlere diyor. Getirisi fazla ama biraz tezek koklamadan olmaz. Bende İstanbul da büyüyüp yaşadığım için yapamam diye düşünüyorum. Çobanlık yapan adam istemiyorsa bana laf düşmüyor açıkcası, bir işçi çalıştırmakta mantıklı ama Biraz ters. Kendi işinde koşturmazsan o iş yürümez kanatindeyim. Değerli yorumunuz için çok sağolun 😊