Merhabalar konuya tarafsız olarak yaklaşmak istiyorum,
Iki tarafta kendince haklı sebebleri var,
Fakat Müşteri iade yerine her zaman hizmet ister.
Benzer durumlari bir kac hosting firmasinda yasamis olsamda, iade yerine dogrudan hizmet talep ettim ve bir çok konuda yardımcı olundu bende projelerim gereği uzaktan bağlantı actiriyorum, ama konuyu acan arkadasin mysql baglanti kopma sorunu ap ayri bir durum daha once hiç yaşamadım..
Yazilimsal bir durumda olabilir ip adresi veya dns ler kara listeye de alınmış olabilir.
Ek olarak firmanın engelleyip iade yapması tavır olarak hoş değil, daha nazik ve anlayışlı bir tavır sergilenebilir diye düşünüyorum.
Güzel hosting e daha önce bir çok Müşteri yönlendirdim bunuda belirtmek isterim, hatta domain ve hostu ayni anda satin aldirdigim bir cok insan var.
Benim düşüncem, müşterinizin mağduriyet konusunda birebir destek ile çözüme kavuşturmaniz marka imaji açısından daha sağlıklı olacaktır.
Müşteriniz de biraz aceleci ve sabırsızlıkla burada konu açması tabiki doğru değil her firmada yogunluk olabilir özellikle bu dönemde insanlar internet ortamına yönelme eğiliminde hizmet aldiginiz firmayida yanit verme süreçlerinde düşünmelisiniz.
İyi forumlar dilerim.