Selamlar,
Öncelikle proje gayet iyi zaten açık vardı
whois.com.tr'dan sonra
whois.net.tr yerini alabilir ancak diğer whois sorgulama sitelerinden ayırt edici birşey olmalı bu nedir bir kere dediğiniz gibi güven yani log tutup tutmama problemi bunun en iyi yolu open source olabilmek ve iyi bir sunum.
Whois sorgulamada özel bir şey olabileceğini düşünmüyorum yazılımsal olarak, o yüzden open source davranarak github gibi platformlardan yayın yapabilirsiniz.
Not: Kalkıpta şu an ki yazılımınızı yayınlayın demiyorum, şu an ki yazılımınız özel olabilir ticari olabilir. Ama open source uygun olarak yeniden yazıp yayınlamanız herkese güven verecektir.
Ek olarak aklıma takılan bir diğer nokta whois sorgularını api ile çektiğinizi söylediniz bunun için büyük ihtimalle servisler ilk 500 veya 1000 sorguyu ücretsiz yapıyor zatende problem şurda başlıyor biri bot yazıp loop'a sokup search ederse nasıl olacak ?
Benim size bu konuda iki teknik konuda önerim olabilir;
1) Kendi whois raw çıktınızı yaratın, her whois server raw yapısı farklıdır php kullanarak split, explode ile parçalayıp array oluşturabilirsiniz.
2) Katı limitler kullanarak bot engelleme, dakikada sorgu limiti gibi çeşitlendirebilir. (ancak bu riskli, 10 defa sorguladı adam sonra uyarı çıkıp bot doğruması isterse adamı bıktırabilir) End-User deneyimide önemli! Cloudflare altına girmeniz mantıklı olur, hem botları yönetebilir, hem daha iyi bir şekilde firewall rules yönetirsiniz. Belirli bir popülarite yakaladıktan sonra ddos attackları başlayacaktır. Uzun vadede hazırlıklı olmak lazım
Teknik detaylar ile ilgili aklınıza takılan bir soru olursa bilgim dahilinde yardımcı olurum.