Hocam ankara anlaşması ile gittiğin zaman illa kendi işin mi yapmak zorundasın? Yoksa orada bir yazılım firmasında çalışabilir misin?
ve orada maaş/hayat dengesi ile ilgili bir bilgi verebilir misiniz?
Yanii 3000 pound ile londrada kira falan dahil geçinebilir miyiz gibi. veya aylık 3000 pound maaş çok mu uç orası için?
Ankara anlasmanin sarti Kendi isin sahibi olmaktir. EN az ilk 5 sene icin. 5 sene sonunda suresiz oturumu aldiginizda ozgursunuz, ister eleman olarak calisirsiniz ister kendi isinizi yaparsiniz.
AA ile gelen yazilimcilar bir sirkete fulltime eleman olarak degil de sozlesmeli personel olarak calisiyor. Ornek, bir proje var ve 6 ay surecek. Firmanin icindeki personel yeterli degil. Onlar da sizin gibi yazilimcilardan (disaridan) destek aliyorlar. SOzlesmeye gore siz onlara CONTRACTOR olarak ya onlarin yerinde ya da evinizden calisirsiniz. Siz onlara hizmet verip fatura kesersiniz. Onlar da sizin kuracaginiz firmaya odemeyi yapar. Siz kendi firmadan maas+kar payi alirsiniz. 85.000£ a kadar da VAT yok, Yani sizin avantajinizadir.
Aylik 3000£ Orta seviyede bir yazilimci icin dusuk rakamlardir. Gunluk minimum 250-300£ tan baslamaktadir. Sonra seviyenize ve bilginize gore bu gunluk 700-800e kadar cikiyor. Yaptiginiz ise goredir.
https://www.indeed.co.uk/jobs?q=soft...on&jt=contract
Burda mesela Software developer, lokasyon londra ve is tipi de contract (sozlesmeli, AA'lilara uygun) filtreledim. Fikir acisindan gorebilirsiniz.
Londrada paylasimli evde onda kiralamak faturalar dahil 600£ civarinda, yemek icmek de aylik 300£. Kisisel ihtiyaclar da 100£ dersek 1000 aylik fazlasiyla yetiyor. Daha dusuk rakamlarda da odalar var, daha dusuk rakamlarla da mutfak isini halledebilirsiniz, ben sadece insanca yasamak icin ortalama bir fiyat soyledim. Keyfi harcamalar da aylik 500 desen (ki o kadar olmaz), aylik 3000£ maasli bir is ile krallar gibi yasarsiniz.
Ben odada degil de studio dairede cikmak istiyorum diyorsaniz kira+belediye vergisi+faturalar 1200-1400£ arasi olur.
Yazilimci iseniz, kendi becerilerinize guveniyorsaniz ve biraz da gozunuz acik ise ac kalmazsiniz disarica kalmazsiniz. Ilk yil kendinizi kanitlayincaya kadar, ilk kontrati yapincaya kadar zordur, sonrasi gayet kolaydir.