Yararlı olmak adına kendi sistemime göre konuşacağım yaklaşık 2 ay önce topladım.
Video edit işlerim ve oyun için bu şekilde toplamıştım gayet memnunum.
Video edit işlerinde çoklu çekirdek performansı lazım olduğu için Ryzen 5 3600 tercih ettim. (1330 TL)
Oyun performansı için stabil olan cip kesinlikle Nvida o yüzden Asus GeForce 1660 Tİ O6G OC Edition aldım. (2800 TL)
Ramleri 2x8 GB Hyperx Fury 3200 mhz bandında seçerek (600 TL) orta alt düzey Asus Prime B450M-K anakart aldım. (570 TL)
Asus tercih etmemin sebebi VRM besleme elemanları. MSI bu konuda beni 2 anakart arızasıyla soğuttu.
Güç kaynağı ve ssd elimde mevcuttu. Bu arada m2 ssd olayına gerek duymuyorum çünkü hiç bir zaman pc içinde o kadar veri trafiği olmuyor.
Bir çok m2 ssd ve ssd karşılaştırması izledim hız bakımından işlevsel olarak woow diyecek bir fark yok.
Birde AMD işlemci için en az kule soğutma gerekli oyunda (PUBG) stok soğutucu ile 90 dereceler gördüm.
Elimde AM3+ uyumlu kule soğutucu vardı uymadığı için metalden AM4 için bir ayak yaparak uydurdum.
Alabiliyorsanız sıvı soğutma öneririm iyi bir kule soğutucu ile arasında fiyat olarak çok fark yok.