KAYIBEY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar çalışma sistemini kavramaya çalışıyorum. Btcturk te hesap açıp 200TL lik neo satın aldım. Sabah 207TL olmuştu. Şu an 198TL civarına düşmüş. İşleyişi kavrayabilirsem daha fazla miktarlarla al sat yapmak istiyorum fakat merak ettiklerim şunlar.

* Bir kripto para cinsinin kar edeceğinin emareleri var mıdır? Neye bağlı olarak artar veya azalır? Bunu öngörmenin bir yöntemi var mıdır?

* Buna bağlı olarak bazı kişiler bazı tahminlere sahip olduklarını söylüyorlar, bunlar gerçekten bildiklerinden mi yoksa sallayayım da ya tutarsa mantığıyla mı hareket ediyorlar?

* Sizce alıp kenarda tutup beklemek mi yoksa saatlik hatta dakikalık al satlarla uğraşmak mı daha karlı olacaktır?

*BTcturk güvenli midir? Büyük rakamlarda sıkıntı olur mu? Son olarak da aldığı komisyon oranları ideal midir?

Bilgili arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.
merhaba hocam,

Yatırım yapacağınız kripto para konusunda haberleri güncellemeleri gelişmeleri takip etmeniz hatta o kripto paranın neden çıktığı amacı hedefi planı projesi nedir araştırmalısınız. Bunları yapmadığınıız var sayalım kripto para konusunda analiz yapan youtube kanallarını incelemelisiniz ve dump nedir pum nedir mum nedir gibi bilgiler alıp öğrenmelisiniz.

* Genel olarak anlık takip etmenizde fayda var. Her coinde var mı bilmiyorum ama bazı coinlerin düşüp çıkacağı ceo'su tarafından yapılan açıklamalarla bellidir. Mesela CHZ, chiliz yani, FTO (taraftar jetonu) çıkartacağı zaman chz yükselir. token çıkınca düşer sonrası karışık. takip edilmesi gerek. (CHZ kesinlikle yatırım tavsiyem değildir) örnektir.

* Uzun yıllar coinleri takip eden, eğitim alan, iyi eğitim alarak ve yılalrca al sat yapıp bu işin piri olmuş kişilerin ön görüleri vardır. ama bu ön görüler tamamen grafiklerle desteklenir. grafiğe göre konusurlar. ama bilemezsin hangi coinin ne zaman inip ne zaman fırlayacağını.
Bu yüzden kripto para piyasasında YTD'yi çok duyarsınız. Kimse yatırım tavsiyesi vermez. borsa da da yasaktır zaten. coinlerde de kimse tavsiye vermez. çünkü düşerde batarsa kimse mesuliyet almak istemez.

*Bence Dakikalık anlık takip edip al sat yapmakta daha karlıdır. Uzun vadeciler de vardır da ben hep paranın al sat ta olduğunusöylerim Ytd

*BTCTürk güvenlidir tabii ki. Ancak tüm altcoinler yoktur. O yüzden Binance'ı tavsiye ederim. Dünyanın en büyük kripto para borsasıdır ve en güvenlisidir. Ayrıca btctürk dahil tüm borsalarda kripto para al sat yaparken komisyon alır sizden. Binance ise benim referansıma özel ömür boyu size %20 indirim sağlar.. Binance hem Türkçe'dir hem Kredi kartı ile alım yapabilirsiniz hemde Papara ile yatırım çekim anlık yapabilirsiniz.
Refli linkim imzamda bulunmaktadır.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Binance'e referansımla üye olursanız sorularınız olursa yardımcı olurum