CliaWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba DBT,

Öncelikle konu sahibi veya muhatap yer sağlayıcı ile bir bağımız bulunmamakta. Teknik bilgi amaçlı yazıyoruz.

Bir cümlemizde kaynak kullanımlarının tavan yaptığını söylemişsiniz. Sunucunuzun kaynakları sql verilerin oluşturduğu sorgular için yeterli gelmiyor olabilir. Mysql de SHOW PROCESSLIST altında muhtemelen o anki insert query listesini görebilirsiniz. Diğer sunucudan veritabanı sunucunuza yapılan isert, update işlemleri yüksek kaynak talep edip, optimizasyonsuz bir sistem olması akabinde ram tüketip, swap ile cpu used yükseltiyor olabilir. Burada vps aldığınız yerin mysql server optimizasyonu haricinde yapabileceği pek birşey olmayabilir.

İyi çalışmalar.
Merhaba,

Vermiş olduğunuz teknik bilgi için çok teşekkür ederim. Teknik konularda sizin kadar bilgili değilim fakat bir sunucunun kaynak kullanımı sunucuda bulunan kullanıcılara yeterli gelmediği zaman kaliteli firmalar sunucuda bulunan kullanıcıların bir kısmını başka sunucuya taşıyarak ya da mevcut sunucularını donanımsal olarak daha da güçlendirerek çözüyorlar.

Database üzerinden bir işlem yapıyor olsam yük bindirmiş olabilirdim fakat kişisel bilgisayarımdan Navicat programı ile bile bağlantı kuramıyordum.

İyi forumlar.

bycida adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben dün hosting aldım bir kaç ayarı yapamadım destek talebi oluşturdum 5 dakika sonra sorunun çözümünü söylediler ve kendileri yapmıştı oluyor böyle durumlar siz h*zhosting kullanmadınız galiba kanser eder insanı
Teknik destekleri gerçekten çok hızlı dönüş yapıyor, bu konuda hakkını yiyemem.

Rodvay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
açıklama yapacaklardır.
"Merhaba,
Bildiriniz değerlendirebilme ve sizlere yardımcı olabilme adına yönetim birimine yönlendirilmiştir. İncelenerek tarafınıza dönüş sağlanacaktır."

Şeklinde dönüş yaptılar umarım pozitif bir sonuca ulaşırız.