DBT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba dostlar,

Geçtiğimiz günlerde Güzel Hosting'den Paylaşımlı Hosting hizmeti satın aldım, hizmeti almamdaki amaç CPanel ile birlikte gelen MySQL özelliğiydi.
Hizmeti aldıktan sonra MySQL'e dışarıdan bağlantı kuramadığımı fark ettim ve destek talebi oluşturdum.
Kısa bir süre sonra dönüş geldi ve Paylaşımlı Hosting paketlerinde dışarıdan gelen bağlantıların kapalı olduğunu ve açılmayacağını söylediler. VPS almamı tavsiye ettiler.
Ben de bu durumda iade talep ettim fakat hiç oralı bile olmadılar. Ardından VPS satın aldım ve bu sefer MySQL sunucusuna dışarıdan bağlanabiliyordum.
Hemen database'lerimi oluşturup gerekli bağlantılarımı yaptım ve bir de ne göreyim... MySQL'e sadece 30 saniye 1 - 2 saniye bağlı kalabiliyorum ve ekranlarımın tamamı "Error re-connecting to the database! Error: Could not create connection to database server. Attempted reconnect 3 times. Giving up." uyarılarıyla dolup taşmaya başladı.

Bu durumda ben tekrar destek talebi oluşturdum fakat ilgilinen arkadaş bu durumun anormal olmadığını bana "Mysql servisi üzerinde genel bir sorun gözükmemektedir" yazarak belirtti.

Güzel Hosting'den aldığım hizmetin kalitesi aşağıda paylaştığım videoda gibidir ve Güzel Hosting çalışanları bu durumu "normal" olarak nitelendiriyor. Ufak bir aksaklık olsa muhtemelen sunucuları beni evimden almaya gelecek.

Burada yazdıklarım ve söylediklerimle kimseyi firmaya karşı kışkırtmak istemiyorum, kesinlikle kötü niyetli değilim. Ben almış olduğum hizmeti kendimce değerlendiriyorum. Bu şartlarda çalışan bir firmadan dilerseniz hizmet alabilirsiniz. En azından biriktirecek güzel anılarınız olur.

Kanıt Niteliğinde Bir Video: https://streamable.com/rkxad2

MySQL Workbench'e 20 dakika gibi süre bağlanmayı denedim fakat bağlanamadım. Eğer bağlanabilmiş olsaydım kaynak kullanımlarının tavan olduğunu gösterirdim. İlerleyen saatlerde eğer bağlanabilirsem aşağıya bir yere eklerim.

Merhaba DBT,

Öncelikle konu sahibi veya muhatap yer sağlayıcı ile bir bağımız bulunmamakta. Teknik bilgi amaçlı yazıyoruz.

Bir cümlemizde kaynak kullanımlarının tavan yaptığını söylemişsiniz. Sunucunuzun kaynakları sql verilerin oluşturduğu sorgular için yeterli gelmiyor olabilir. Mysql de SHOW PROCESSLIST altında muhtemelen o anki insert query listesini görebilirsiniz. Diğer sunucudan veritabanı sunucunuza yapılan isert, update işlemleri yüksek kaynak talep edip, optimizasyonsuz bir sistem olması akabinde ram tüketip, swap ile cpu used yükseltiyor olabilir. Burada vps aldığınız yerin mysql server optimizasyonu haricinde yapabileceği pek birşey olmayabilir.

İyi çalışmalar.