Merhaba dostlar,
Geçtiğimiz günlerde Güzel Hosting'den Paylaşımlı Hosting hizmeti satın aldım, hizmeti almamdaki amaç CPanel ile birlikte gelen MySQL özelliğiydi.
Hizmeti aldıktan sonra MySQL'e dışarıdan bağlantı kuramadığımı fark ettim ve destek talebi oluşturdum.
Kısa bir süre sonra dönüş geldi ve Paylaşımlı Hosting paketlerinde dışarıdan gelen bağlantıların kapalı olduğunu ve açılmayacağını söylediler. VPS almamı tavsiye ettiler.
Ben de bu durumda iade talep ettim fakat hiç oralı bile olmadılar. Ardından VPS satın aldım ve bu sefer MySQL sunucusuna dışarıdan bağlanabiliyordum.
Hemen database'lerimi oluşturup gerekli bağlantılarımı yaptım ve bir de ne göreyim... MySQL'e sadece 30 saniye 1 - 2 saniye bağlı kalabiliyorum ve ekranlarımın tamamı "Error re-connecting to the database! Error: Could not create connection to database server. Attempted reconnect 3 times. Giving up." uyarılarıyla dolup taşmaya başladı.
Bu durumda ben tekrar destek talebi oluşturdum fakat ilgilinen arkadaş bu durumun anormal olmadığını bana "Mysql servisi üzerinde genel bir sorun gözükmemektedir" yazarak belirtti.
Güzel Hosting'den aldığım hizmetin kalitesi aşağıda paylaştığım videoda gibidir ve Güzel Hosting çalışanları bu durumu "normal" olarak nitelendiriyor. Ufak bir aksaklık olsa muhtemelen sunucuları beni evimden almaya gelecek.
Burada yazdıklarım ve söylediklerimle kimseyi firmaya karşı kışkırtmak istemiyorum, kesinlikle kötü niyetli değilim. Ben almış olduğum hizmeti kendimce değerlendiriyorum. Bu şartlarda çalışan bir firmadan dilerseniz hizmet alabilirsiniz. En azından biriktirecek güzel anılarınız olur.
Kanıt Niteliğinde Bir Video:
https://streamable.com/rkxad2
MySQL Workbench'e 20 dakika gibi süre bağlanmayı denedim fakat bağlanamadım. Eğer bağlanabilmiş olsaydım kaynak kullanımlarının tavan olduğunu gösterirdim. İlerleyen saatlerde eğer bağlanabilirsem aşağıya bir yere eklerim.
Güncelleme: Forumda açtığım konudan sonra bana hiç bir şekilde dönüş yapılmadı, iade talep etmediğin taktirde ücretim iade edildi ve hiç bir bilgi verilmeden hesabımın erişimi kısıtlandı. Siteye giriş yapamıyorum.