Malumunuz dün Elon abimiz Open AI destekli - işin içinde bulunduğu Neuralink demosunu tanıttı.
Bunun dışında Boston Dynamics gibi bir firma harika robotlar yapıyor - insanlığın bu zamana kadar tecrübe ettiği her şeyi yapabilme kabiliyetine sahip robotlar hala geliştiriliyor.
Uzay yarışı aldı başını gidiyor. Spacex, Blue Origin, Virgin Galaxy vs vs
Yapay zekada- uzayda - robotlaşmada devamlı yenilikler kat eden ülkeler görüyoruz. İşlemci üreten startuplardan tutun - mini dronelara terabaytlarca bilgiyi yükleyebilen sistemler oluşturuluyor. Geçen gün bir yazı okudum, İsveçli havacılık ve uzay çalışması yapan bir ekip, 14 metre genişliğinde bir barakayı özel izin ile antartikaya yerleştirmiş içerisine özel ışıklandırmalar ve özel toprak ile salatalık domates vs üretiyor. Bu çalışma 6 aylık bir çalışma ve mars için yapıldığı söyleniyor. Malum koloni falan kurma kafasında adamlar

1.3 Milyar dolar destek almış. 14 Metrelik bir baraka (konteyner) ile yaptıkları çalışma için aldıkları bir şey..
Meraktan soruyorum gerçekten, refah seviyesini, ülkenin psikolojisini siyaseti bir kenara koyuyorum. Bu tarz olayları ne zaman tartışırız ? Tam olarak ne zaman teknolojiye bilime bu ülke evrilir ?
Dipçe; ''Eğitim her şeydir, bilim olmazsa olmaz, üreteceksin abi'' diyip bunun için hiçbir şey yapmayan arkadaşlar konu dışında kalırsa sevinirim. Ülkede bu sözleri sarf edip hiç bir şey yapmayan, kılını kıpırdatmayan çok. (Konuyu okuyan arkadaşım, seni tenzih ederim)