Harman1995 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam sorunuza yanıt veremeyeceğim de izninizle size soru sormak isterim ; "kosgeb deki eğitimi bitirdikten sonra şirketi açarım diye erteledim." ​KOSGEB den ne eğitimi alıyorsunuz acaba ? Ücretlimi ücretsiz mi ? Birde son olarak eğitimlerini nereden güncel olarak takip edebiliriz acaba
Normal KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Eğitimi hocam. Ücretsiz e-devletten girebiliyorsunuz. Destek veya hibe almak gibi bir niyetim şimdilik olmasa da eğitimi tamamlamadan açılan işletmeler için destek vermemekte. O yüzden eğitimi tamamladıktan sonra açayım dedim bende.

Blacksheep adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
E-ticaret ciddi anlamda zor bir iştir. Kendinizi ancak edindiğiniz tecrübeler ile geliştirebilirsiniz. Hevesinizi kırmak istemem ancak stoksuz ticaret ile pazaryerlerine giriş yapmak epeyce risklidir. Eğitimlerde anlatıldığı gibi olmaz hiçbir şey. Kargonuz geç gider tedarikçiniz kargonuzu göndermez puanlarınız düşer mağazanız kilitlenir. Size tavsiyem kendi üretebileceğiniz bir ürünü pazarlamanız veya elinizde stok bulundurup malı kendiniz göndermeniz olacaktır.
Düzgün tedarikçi seçimi bahsettiğiniz riskleri minimuma indirecektir diye düşünüyorum. Zira parasal olarak stok bulundurup satış yapmak diğerine kıyasla daha karlı olsada risk oranı daha yüksek görünüyor. Stoksuz yapıldığında ise risk en fazla mağaza puanının eksilmesi yönünde oluyor. Ayrıca ileride toptan alıp stok tutarak ürün pazarlamayı düşünüyorum ancak şimdilik bütçem yeterli değil
Berserk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ilk günki gibi hiçbir zaman olmayacaksınız hocam, ürünleri yükleyip satışlarınız ufak ufak başladığında sizde tecrübelenecek ve işi daha da geliştirme fırsatına sahiip olabileceksiniz. Para kazandıktan sonra da kendinizi tamamen bir sektörde toptan alım perakende satışı yapan bir mağaza haline de getirebilirsiniz.
Bende öyle düşünüyorum teşekkürler