Pilini söküp pilsiz prize takıp çalıştırmayı dene bklm
Benim laptop da böyle olmuştu. Daha sonra anakartta bir devrenin yandığı ortaya çıktı
Mosfetse dediğiniz, sıkıntı çok büyüktür hocam sizin sorununuzda
Sorunun anakartın olması laptop içindeki bazı bileşenlerin devreleri yanması olabilir bunlar yüksek ihtimal tabii. Lenovo teknik servise götürmeniz daha doğru olacaktır.
Anakart güney kutuplarına para sıkışmış ortalama 500 tl
Aynı durum bende de oldu. Servise gönderdiğimde anakartın yanmış olduğunu söylemişlerdi.
Anakart komple yanmaz kolay kolay. Servisten görüş ve fiyat alın, garsnti kapsamı dışında derlerse dışarıdan destek alın. Pili söküp statik boşaltılır ise tekrar normale dönmesi muhtemel. Ama fiziksel hasar var ise anakarta müdahale gerekecektir.
Garantisi bitmesi servis hayatının bittiği anlamına gelmez

benim laptop 2016da garantisi bitti 2019da servis hayatı bitti yeni batarya istiycektim ulaşamıyorum servise
Sistemsel yani yazılımsal bir hata olsa bilen bilmeyen yorum yapar ama bilgisayar açılmıyor ise servise götürün arıza tespiti isteyin belki ufak bir arizadir.
Yetkili servis ile görüşünüz.
güvendiğiniz yerlere verin..
anakart yandı olmuıoyr derlerse yollayın bakalım...
muhtemelen IO gitmiştir. lenovo da klasik problem.
IO...
Cihaz hiç tepki vermiyordu sarj almıyordu, 2 gün sonra deneyeyim dedim ve direkt açıldı. Servisten aldığım bilgiye göre statik elektrik birikmesi olduğunda akım koruması devreye girip kendini statik elektrik boşalana kadar kapatıyormuş bu şekilde.
Böyle durumlarda 1 dakika kadar açma tuşunu basılı tutup statik elektriğin boşalmasını sağlamakta çözüm olabiliyormuş.
Ucuz kurtardık..