Ben clickbanktan 2 ürün satmıştım 10-11 ay önce
İlki şöyle oldu, 15 tane adsense hesabım geçen sene Eylüldeki ban dalgasında patladı gitti, bi sürü yüksek görüntülenmeli pinterest hesabım kaldı, 200bin - 1 milyon arası görüntülenmeli 40-50 tane hesabım vardı, manuel bi site oluşturdum ücretli bi tema kurdum, clickbank ürünü satan birkaç siteden güzel sağlık yazıları çektim spinledim, benzer görselleri stock photo sitelerinden buldum, aralara ürün bannerları ekledim sonra bu makalelerle ilgili başlıklarda canvadan pinler üretip pinlemeye başladım, 1 günde 5 pin atıp eski 40-50 pinterest hesabına girip o 5 pini repinliyordum, bu şekilde 2. Haftanın sonunda günlük siteye 150 tekil hit gelmeye başladı ve 1. Satış gerçekleşti (cinderella solution ürünü satıyordum) 37 dolar komisyon kaldı, 1 ay içinde ürünü iade ettiler para geri gitti

2. ürünün satışıysa şöyle oldu, woodworking ürünü vardı TedsWoodworking, bu ürüne özel sağ taraf için 350x1080 civarı uzun banner düzenledim, 1 tane de kare banner düzenledim, güzel birkaç makale oluşturdum araya bannerları ekledim, html kodunu kopyaladım daha sonra 10-15 tane pinterest hesabı ve wp site kurdum, tüm sitelere wp automatic botunda hazır yazı kısmına html kodunu ekledim, tüm pinleri siteye sabit makale + pinterestten çektiği pinle ekliyordu, makaleye kendi çapımda manuel bi şekilde eş anlamlı kelimeler ekleyerek sözde özgünleştirmeye çalıştım da o kısım biraz dandik olmuştu, her neyse can alıcı kısma geliyim, siteler 3 haftada falan hitlenmeye başladı, 1 siteye günlük 7 hit falan geldi ve o gün 1 ürün satışı oldu, Canada'dan biri yanlış hatırlamıyorsam 65 dolarlık ürünü aldı ve bana 45.81 dolar komisyon yansıdı, bu ürün iade edilmedi hala hesabımda duruyor

Ama clickbank her hafta 1 dolar para kesiyormuş, para giderek azalıyordu kontrol edince bunu fark ettim, onun dışında ilk parayı çekmeden önce 5 farklı kişiye ürün satmak gerekiyor diye o parayı çekemedim

Özet:
Yabancı bi forumda pinterest spam yapan 60 yaş üstü bi dayı görmüştüm, filipin veya taylandlıydı, 600 tane pinterest hesabım var, her 10 hesap 1 siteye pinliyor ve günde 12-15 ürün satıyorum diyordu, hangi kategoride ürün sattığını bilmiyorum, pintereste pinlemek için yazılımı kendisi yapmış ve günde 40-50 pin attırıyordu her hesaba..
Clickbank veya diğer affiliate/cpa ürünleriyle para kazanmak hayal değil, çok fazla abartıldığı doğru çünkü satış yapmak gerçekten çok zor, anlamsız bi şekilde trafik yönlendirince öyle şak diye satış olmuyor veya şansa olsa bile ürün iade ediliyor
Genelde Facebook Instagram reklamıyla ürün satıyorlar, 100 dolar reklam basıp 125-150 dolar kazanıyorlar ki bunun için de funnel denilen olaya girmek gerekiyor, landing page için profesyonel bi funnel oluşturma sitesi var clickfunnel aylık 100 dolardı galiba, sadece insanları ürüne göndermeden önce satışa hazırlamak için yapılmış geçiş sayfası (landing page)

Clickbanktan nasıl para kazanılabilir?
1- Facebook Instagram reklamlarından iyi anlamak gerekiyor
2- Ürünü doğru kitleyle buluşturmak gerekiyor
3- Ürün için güzel tanıtım yazıları ve geçiş sayfaları hazırlayıp insanları ürüne ısındırmanız gerekiyor

Konular biraz kopuk oldu ama telefonla ve yorum olarak yazıyorum, belki bi ara konu olarak açarım ayrıntılı anlatırım bildiğim kadarıyla, çünkü birkaç ay yabancı forumlarda araştırdım birkaç eğitim seti izledim, birkaç youtube kanalı takip ettim

Peki şimdi ben neden clickbank üzerinden devam etmiyorum?
Çünkü en son 6-7 ay önce pinterest spam yapmayı denedim 100 yakın hesapla 1 - 1.5 ay uğraştım hepsi ya spamdan kapandı ya da shadowa girdi, ipin ucunu o ban dalgasından sonra kaçırdım diye pek hevesim de kalmadı, şimdi de tek domaine lisanslı bi bota para verip birkaç hesapla spama girmeye çalışmak pek güven vermiyor, özgün dediğimizde de sorunlar var diye ona da pek yanaşmadım, umarım anlattıklarımın en az bir kişiye faydası olmuştur, dediğim gibi konu da açabilirim ilerleyen günlerde, iyi geceler