Merhabalar,
Bu akşam itibari ile reşit oldum ve artık vergi verme yükümlülüğüm mevcut. Vergi veren diğer kişiler gibi bende şahıs şirketimi açıyorum. Bütün süreçleri ilerledikçe yazacağım konuyu takibe alıp yorumda sorular sorabilirsiniz. Her bir süreç yenilendiğinde o süreçle alakalı sorularınızı alabilirim.

Süreç 1 | Kayıt - İlk Ödeme 29.08.2020
1- ) Mükellef.co'ya kayıt oldum.
2- ) Şirket açmak istiyorum butonuna tıkladım ve gerekli bilgileri doldurdum. ( T.C, ad, soyad, adres vs.)
3-) Sanal Ofis Hizmeti Kiraladım. ( 99 TL + KDV )
4-) Sanal Ofis Hizmeti alırken tek seferlik damga vergisi ödedim. ( 6 TL)
( Damga vergileri sanal ofis hizmetinde mükellef.co tarafından ödeniyor.)
5 -) Sanal Ofis sözleşmesi mail olarak geldi ve çıktı çıkartıp imzalayacağım.
6-) İlk Ödeme Toplam : 388,32 TL ( 116,82 TL Sanal Ofis + 6 TL tek seferlik damga vergisi + 265.5 TL İlk ay muhasebe ödemesi)

Süreç 2 | Vergi Dairesi Kaydı - E-imza 31.08.2020
1-) Sabah itibari ile Mukellef.co ile anlaşmalı muhasebe bürosundan arandım ve mail adresime gelen sanal ofis sözleşmesini imzaladım. (PDF düzenleyiciden online yaptım.)
2-) Ardından mali müşavirime whatsapp üzerinden .pdf dosyasını gönderdim ve telefonla arayıp vergi dairesine kaydımı oluşturdu.
3-) Cep telefondan gelen birkaç sms'i kendisine ilettim ve kaydımı oluşturdu.
4-) Yoklama gününden bir önceki gün bana sms gelecek ve sanal ofis kiraladığım için sanal ofise gideceğim.
5.) Vergi dairesi kaydım tamamlandıktan sonra mukellef.co'yu arayarak e-imza talebinde bulundum.
6-) E-imza e-güven firması tarafından üretilip evinize gelmektedir. (Flash bellek olarak kullanılıyor ve 3 ay süresi var. İlk etapta işimize yarayacak fakat kişisel işleriniz için uzatabilirsiniz.) ( Süreci hızlandırmak adına gidip firmanın adresinden alabilirsiniz.)

Süreç 3 | E-imza Teslim 02.09.2020
1-) Bugün öğlen arandım ve e-imzamın oluştuğunu ve teslim edileceğini söylediler.
2-) E-guven firmasından 2 adet kibar personel karşıladı.
3-) E-imza için buluşma noktasına gittim ve bir adet form doldurttular. ( Kişisel bilgileriniz vs.)
4-) E-imzam Flash bellek ile verildi ve şuanda yoklama sürecini bekliyorum.

Süreç 4 | Yoklama Günü
1-) Bugün 16.09.2020 Tarihinde yoklama günü için sms aldım. (15.09.2020)
2-) Bugün yoklamaya gittim ve vergi memurları geldi.
3-) Ellerindeki tabletler ile kaydımı tamamlayıp bir belge doldurdu.
4-) Muhasebecimi aradım ve bir adet sözleşme yollayacağını ve e-imza ile imzalamamı istedi.
5-) Ayrıca Genç Girişimci başvurumuda yaptı ve ortalama 2 - 3 hafta sürüyormuş ve sonuç sms olarak geliyormuş.

Süre. 5 | Faaliyete Geçmek

1-) Bugün sabah ofisin olduğu bölgenin vergi dairesini aradım ve vergi levhamın girişini istedim.
2-) 10 dakika sonra vergi levham girilmiş ve artık sorgulamada faaliyette olarak gözüküyor.
3-) Bu işlemden sonra Muhasebecimi arayıp Muhasebe Sözleşmesini göndermesini istedim.
4-) Mail geldi ve e-imza flash belleğimi taktım ve bir gerekli chrome eklentisi ve bilgisayar uygulaması indirip e-imza ile imzaladım.
5-) Bu işlemler sürerken mukellef.co'dan sms aldım ve e-fatura kurulumu için randevu talebi oluşturmamı istediler. ( Logo İsbaşı )
6-) Randevu için bilgisayarıma bağlandılar ve başvurumu yaptılar. Yarın tekrar randevu oluşturup faturamı kuracaklarını söylediler.

Süreç 6 | Fatura Kesmeye Başlamak
1-) Fatura işlemlerim tamamlandı ve isbasi programından fatura kesimine başladım.

Süreç 7 | İlk Ay Muhasebe + Sanal Ofis Ücreti 29.09.2020

1-) Merhabalar, bugün sabah itibari ile 356,32 kuruş ödeme yaptım ilk 6 ay böyle devam edecek ( 6 ay r10 indirimi %10) sonrasında %10 daha eklenecektir.

Not : Bu süreç uzun sürdü fakat pandemiden ve hafta sonlarından ötürü olduğunu belirtmek isterim.