Bilmiyorum ya ben neden giremiyoruz demedim zaten. Ben diyorumki biz onlardan toplamda 1 birim fayda sağlıyorsak onlar bizden 10 birim fayda sağlıyor. Ben artık Avrupa Birliği sürecine karşıyım valla.
Ticaret her türlü yapılır. 2 tarafta çıkar sağlamıyorsa anlaşmanın hayrına kimse senle ticaret yapmaz. Turist AB üye aday ülkesi diye değil ucuz ve güzel olduğu için geliyor. Elini kolunu sallayarak girmek yerine aynı tarz prosedürü de kabul edecektir eğer parasına ve zevkine düşkünse.
Erdoğan bir daha AB ile ilgili yol değişikliği ima ederse her türlü desteklerim. Biz en fazla biraz para kaybeder yeni pazar ararız. Onlara da mültecilerle başarılar dileriz. Patlayan bombalara üzüntülüyüz, olası isyanlara da endişeliyiz açıklaması yaparız. Azdan az çoktan çok gider. Bu ne ya daha 40-50 yıl önce masum yahudileri fırında yakanların çocukları üstün medeniyet ve modernizm taslıyor.
Hayatım boyunca asla ırkçılık yapmadım. Dünya barışından yana oldum. İngilizcem var. Üniversite mezunuyum ama geçmişte olsa göbek atacağım Avrupa ya bu saatten sonra isteseler de girmem. Tabi hiç başvurum talebim olmadı ama oladabilirdi. Anladımki bunlar %100 kendi çıkarları peşindeler. Dünya gelişimi ile ilgili bir fikirleri yok.
Gidersem İngiltere ya da ABD abi. Bunlar adam değil. Kendini bir bk sanan kibirliler. İnşallah Yunanistan olayında Hükümetin tepesi atar da bağları koparırız AB ile.