BalabanTURK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar. Ankara'da yaşıyorum. Ata Cumhuriyet altını almaya gitmiştik, neredeyse 4 kuyumcuya girdik ama hepside fiyatlara Altınkaynak sitesinden baktıklarını söylediler. Altınkaynak Ata Cumhuriyet Satış Fiyatı: 3200 Tl
Diğer çoğu büyük sitelerde Ata Cumhuriyet satış fiyatı: 3044 Tl
Yani Altınkaynak sitesi 156 Tl fark koyuyor resmen üzerine. Ankara'daki kuyumcularda satışlarını bu sitedeki fiyatlardan baz alarak yapıyorlar. Yatırım için altın alalım derken bile kazık yiyoruz. Kuyumculara sorduğumuzda 3-5 tl para kazanıyoruz diyorlar(Yersen)
Peki bu "Mafya Vari" Altınkaynak bunu neye dayanarak yapıyor ? Bunun hukuki bir yaptırımı yok mu ? ve sadece fiyatlarını Altınkaynak sitesine göre ayarlayan başka illerde varmı ?
Bu serbest piyasa mı ? Yoksa nitelikli ************** mı ? Yani birisi Ankara'da yaşıyorsa altını daha pahalıya mı almak zorunda. İnanın gerçekten çok sinir oldum. Bilmediğim bir şey varsa da sorularıma yanıt bulmak beni mutlu edecektir.
İyi forumlar.
Ben size katılmıyorum. Daha 2 gun once altin aldim ve piyasadan 10 Tl daha ucuza aldim. Birçok kuyumcunun altinkaynagi takip ettigi doğrudur. Bana güven veren bir firmadir Genelde altin alacağım zaman altinkaynaktan alıyorum. Simdi fiyatlara gelince web sitesinde baktiginiz fiyatlar ile dukkandaki fiyatları farklilij gösterebiliyor. Çünkü piyasa fiyati farkli oluyor biraz. Bu dedigimde her altin türünde degil bazi altin türünde boyle oluyor. Bunun nedeni nedir bende bilmiyorum