Insanlarin bilgisayarin kasasini görünce "bunun daktilosuyla televizyonu nerede?" dedigi günden beri bu islerin icinde olana biri olarak tavsiyem kesinlikle Mac.
Gecen gün bir baska konuda da yazmistim.
2011 Aralik ayindan beri Mac kullaniyorum.
Bürodaki tüm ekosistemi Mac'e gecirdigimiz icin farkli yillarda üretilmis farkli bilgisayarlar kullaniyoruz. (iMac 21 - 27, Mac Mini, Mac Book, Mac Pro vs.)
Hatta daha önceki kötü tecrübelerden dolayi (Windows kafasiyla) bir de Backup Sistemi kurdum ama bugüne kadar 1 (yaziyla bir) kez bile geri yükleme gerekmedi zira cökmüyor.
Ilk basta aldigimiz emektar 21"iMac halen ilk günkü gibi calisiyor o bilgisayar üzerinden aciklayacagim.
- 2011'den bugüne kadar hic virüs programi kurmadik ve herhangi bir virüs girmedi.
- Hizindan hicbirsey kaybetmedi. Dosyalar icin kapasite sorunu yasatmadi. Ne dosya ayiklama ne de ram temizleme icin bir uygulama kullandim.
- Sonradan aldigimiz tüm cihazlara (Özel Scannerlar, Güvenlik Sistemleri, 4.5 farkli Yazici, Fotokopi Makinalari) en uzunu 10 saniye sürmek üzere otomatik olarak baglandi. Driver (sürücü) nedir unuttum bile. Hatta kimlik scan etmek icin özel üretilmis bir scanner aldik (kodak scanmate i1150wn) Sadece Windows ile calistigini ürün geldikten sonra farkettim. Kodak sayfasinda driver yok, aradim destek vermiyorlar. yine özel bir yazilim yüklemeden tanitabildim.
- Bugüne kadar bir kez bile mavi ekran görmedim, bilgisayar labil hale gelmedi, sürekli stabil calisti, hic cökmedi.
- Yaz aylarinda biraz da yogun calisma yaparken calisinca fan sesini ilk kez duydum, o kadar sessizdi.
- Yazilim kac kez update edildi bilmiyorum, cünkü bunu yapmak icin benden birsey istemiyor, gece aciliyor, update'i indiriyor, kuruyor, sen ertesi sabah normal kullanimina devam ediyorsun.
Simdi ben 2011'de Windows bir makina almis olsaydim.
Bugüne kadar kac kez bilgisayar degistirmistim? veya kac parcayi yükseltmem gerekmisti?
Virüs programlarina ne kadar para ödemistim?
Kac kez veri kaybi yasamistim?
Bunlari düsündügünüzde iki türlü de ayni parayi ödediginizi farkedeceksiniz.
Mac alinca bütün parayi bastan ödüyorsunuz, sonra kafaniz rahat.
Windows kullaninca, her an birsey oldu olacak diye yasiyorsunuz.
Bu kadar konustum, ukalalik sanmayin.
97'den beri bilgisayar mühendisi ünvanini tasiyorum ve bunu rahatlikla söyleyebilirim ki Mac kullanmaya baslamadan önce bilgisayar kullanmamisim.
hocam keşke herkes sizin gibi olsa sayenizde karar verebildim çok sağolun eğer müsaitseniz bir kaç sorum olacak sorma şansım var mi pm üstünden?