Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Dikkat sadece yaşadığım tecrübeleri anlatıyorum. Yapacağınız iş, eyalet ve buna benzer olasılıklar durumu değiştirebilir. Profesyonel değilim, yalnızca başımdan geçenleri yazıyorum bilginize!
Aslında baya önce kurdum ama tüm prosedürlerin tamamlanmasını bekledim anlatmak için. İlk önce hangi eyalette şirket kurmanız gerektiğini belirlemeniz gerekiyor. Delaware, Wyoming, Florida gibi seçenekler en popülerler. Ben Wyoming'i tercih ettim, bunun ana sebebi ödenen ücretlerin düşük olması (taxler, feeler gibi). Kendi başınıza tutupta şirket kuramazsınız bir adet Registered Agent'a ihtiyacınız var. Registered Agentlar şu konulara bakıyor; Vergi formları, yasal belgeler, yıllık rapor, dava bildirimleri vb. Birçok Registered Agent var reklam olmaması için yazmıyorum eğer kuracaksanız PM'den size öneride bulunabilirim. LLC mi Corp mu kuracağınıza karar veriyorsunuz. LLC single member olarak kurmak vergi açısından çok avantajlı oluyor, ben onu tercih ettim. Şirketi kurmak için registered agenta bilgileri verdim ve ücreti ödedim. Yaklaşık bir hafta içerisinde tüm işlemleri tamamlayıp belgeleri bana gönderdiler. Artık şirket resmi olarak kurulmuştu, geriye vergi numarası almak kalmıştı. Daha sonra EIN (vergi numarası) için IRS'e fax yolladım, Amerika'da yaşanan olaylar ve COVİD dolayısı ile ilk fax kayboldu. Tekrar fax çekmem istendi tekrar çektim ve EIN numaramı aldım. Artık resmi olarak şirketin her işleri tamamlandı. Sırada banka hesabı açmak ve işlere başlamak kalmıştı. Birçok banka tercih edebilirsin ya da online hizmet veren sistemleri de tercih edebilirsiniz (payooner, mercury vb.). Her şey tamam çatır çatır halloluyor her şey, normal şartlarda daha hızlı oluyor fakat COVİD ve BlackLivesMatter olayları süreci yavaşlattı.