Diş alanında sağlık görevlisiyim. İçerseniz bir şey olmaz ancak sigaraya her zaman karşıyız tabii. Hatta yeri gelmişken bırakmak ne güzel olur. Hadi benim hatrıma bırakın.
Hocam siz bari yapmayın lütfen çok yorum okuyorum ama.
Bende cerrahi asistanıyım çekimden sonra içmeyin dememizin sebebi ,
Vakum etkisi yaparak kanamayı arttırmanız ve oluşan pıhtıyı bozup kemiğin iyileşmesini engel olmanız dolayısıyla kemikte nekroz oluşturmanız kemikte oluşan nekrozun iyileştirilmesi için dokunun oradan canlı canlı uzaklaştırılması gerekiyor ki kemiğe anestezik madde uygulayamadığımız için bu işlem bu şekilde yapılıyor kemik nekroz olur ama işlem yaptırmazsanız bir süre diş ağrısından çok ağrı çekersiniz ve çözümü olmaz bir süre sonra vücut kendini o bölgede iyileştirmeye başlar ki nekrozun durumu çok yüksek değilse.
Bir diğeride ağız içini çekim yapılan boşluğu oksijensiz bırakıyorsunuz buda iyileşmeyi etkiliyor dolaylı yoldan yukarıda bahsettiğim duruma dönüyor.
Hiç dayanamıyorum diyen hastalara önerimiz ilk 12 saat mümkün değil 12 saat sonrada vücudun yeteri kadar nikotin ihtiyacını aldırıp gerisini atmak buda bir iki duman çekip atalım tabirine geliyor.