Oxsigen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Virüsün bu denli yayılmasını yine başaran bizleriz. Dün meşhur kahvecinin önünden gece geç saatte geçtim. İçerisi dışarısı tıklım tıklım dedim acaba içeride bir parti organizasyon mu var. full dolu millet kahve içiyor. Virüsü takan yok ne avmler de ne mekanlarda heryer tıklım tıklım dolu. Sağlık bakanı ne yapsın?
İnsanımız anlamıyor hocam. Her şeyi devlet yapsın her yeri yasaklasın. Her yer açık diye gitmek gibi bir zorunlulukları olduğunu düşünüyor. Düğün salonları açık diye düğün yapmak zorundalar, düğün var diye gitmek zorundalar, hatta düğüne gitmek için virüs olduğunu gizlemek zorundalar. Akşamları çıkıp her şey normalmiş gibi çay ocağına gitmek zorundalar. İnsanımız düğüne gitmezse ölür, çay ocağında muhabbet etmezse organ yetmezliği ile karşılaşır, tatile gitmezse nefes darlığı çeker virüs falan hikaye. Çevremde sadece ben erteledim düğünümü, diğer arkadaşlar tek tek yapıyor düğünlerini ama gitmiyorum. Gönül koyan da oluyor ama kimse kusura bakmasın sağlığım senin düğününden önemli değil.

Önce insan kendine çeki düzen verecek. Sonra devlet gerekeni zaten yapar. Kır kıçını otur evinde bunun neresi bu kadar zor ?