dmr88 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam haritaya dikkat ederseniz zaten toplu yaşam alanlarını 1. Vakadan itibaren kırmızı yapmışlardı. Ki insanlar girmesinler diye. Park, bağ, bahçe, süper market hatta küçük bakkallar bile kırmızı. Her yer karantina hissi vererek, insanları psikolojik açıdan evde kalmaya davet ediyor. Ben bunu algıladım en azından. Ayrıca Covid denilen şey griptir ama nedense bunu izah eden herhangi bir bilim adamına rastlamadım Türkiye'de. Yabancı kaynakları uzun süredir inceliyorum. Covid'i influenza yani basit tabirle flu, grip şeklinde ifade ediyorlar. Biz bunu Corona virüsü diye çeviriyoruz hala. Ve gripten ölenlerin ortalaması belli. Aynı istikamette gidiyor covid istatistikleri de. Gripten ölüm 7-8 bin Türkiye'de. Ölenler yaşlı ve birebir aynı semptomplara sahiptirler. Günlük istatistik tutmak zor ve hata payı vardır. Ama total bakılınca yüzdelik olarak da oldukça tutarlı görüyorum. Bana şarlatan diyebilirsiniz. Herkes bir şey söylüyor elbette.
estağfurullah hocam ne şarlatanı 🙂 ne bilim hocam vakalar arttıkça bi çıkmaza düşüyoruz, koca devletin de yapacağını sanmam bu kadar da şüpheci olmayalım 🙂 diyip yine bir şüpheye düşüyorum ama düşmicem 😄