Sanrılar görüyorsunuz. Ve tek yapmanız gereken şey iş gücü parayı pulu aileyi sevgiliyi herşeyi bırakıp doktora gitmeniz. Beyninizde ciddi bir rahatsızlık başlamış. Hala gerçekla bağınız kopmamış. Nevrotik bir haldesiniz. İnsanlar topları bir yere bağlamak ya da topları yükeltmekle uğraşmazlar. Sizde anormal bir durum olduğunun farkındasınız. Bir gün bu yaşadığınız anormalliklere inanmaya başlayabilirsiniz ve hastalık psikotik bir hale gelebilir.
Nevrotik rahatsızlıklarda kişi kendinde yolunda gitmeyen şeyleri farkedebilir. Psikotik rahatsızlıklarda kişi kafasının normal çalıştığının farkında olmadığı için çevresindekilerin yanlış olduğunu düşünür. Hemen psikiyatriye gitmen lazım. Muhtemeln ilaç kullanımı başlayacak. Tüm sanrıları doktora anlat, hiç birini saklama. Bu durumun normal olmadığını ve beyninin rahatsızlandığını kabul et. Kimisinin böbreği rahatsızlanır diyalize girer, kimisinin beyni rahatsızlanır böyle durumlarla karşılaşır.
Hemen psikiyatriste gidip sorunu anlat ve yardım iste. Kendi başına, ailenle ya da arkadaşlarınla bunu çözemezsin. Burada psikiyatriste git diyenlerin dışında hiç birinin önerisini de dinleme. Bu beyin kimyasının bozulmasından kaynaklanır. Metafizik ile falan yapılan açıklamaları dinleme bile.
Her halta metafizik açıklama yapan, yok dua, cin, astral seyehat yazanlar sizler de psikiyatriste gitmeseniz de psikoloğa gidin. Yok böyle zırvalar. İnsanların böbrekleri hastalandığında nefrolojiye gönderiyoruz namaza duaya muskaya değil. Beyni rahatsızlanan halüsinasyon gören adamları da camiye namaz değil psikiyatriste gönderiyoruz. Akıl sağşlığı yerinde olmayan adamın kıldığı namaz sayılmaz. Aklı yerinde olmayan adam yaptığı günahtan da mesul değildir sevaptan da. Bırakın adam tedavisini olsun, ondan sonra kafası yerine gelince din, dua, namaz istediğiniz kadar önerin. Adam ben sanrı görüyorum diyor, altına bunların gerçek olabileceğine dair yorumlar yazılıyor. Hayret ediyorum...