ozlemege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İş olanağı kısıtlı olsa dahi İngilizce bilginizi kullanarak kendinizi bir tık daha geliştirip iş bulabilirsiniz. Elbette burada bulunan hemen herkes bir takım zorluklar yaşamıştır. Eğer siz "Benim şu ortalamayla diplomam var, ben şu işi yapamam" diye düşünürseniz şayet üzgünüm ki işsiz kalırsınız. Evet. Sosyoloji mezunu olabilirsiniz. Fakat şuanda üniversite mezunu olup da kendi alanında çalışma gösteren kişi sayısı çok çok az. İşsizliklerin çoğu iş beğenmemeden kaynaklı bir durum olduğunu düşünüyorum. (Tabi istisnalar hariç.)

Umarım kısa sürede istediğiniz her şey gönlünüzce olur.
Diplomamdan dolayı şu işi yapamam vs. demiyorum, tamamen sağlıkla ilgili korkularım yüzünden iş yapamıyorum şu sıralar. Hiç kimse kurallara uymadığı için çok riskli geliyor.

GDerin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, öncelikle şu gerçeği kabullenmek lazım, sosyoloji vb. Bölümler, birçok sözel bölüm ve herkesin okuduğu ea bölümler (işletme gibi) okundu ise, işiniz şansa kalmıştır.

Ben de sözel bir bölüm okuyorum şu an, hatta ilk bölümüm de ara bölüm idi, işsiz kalmıştım. Neyse uzatmiyayim, elinizin altında R10 gibi bir nimet var, dil biliyormuşsunuz çeviri işi dahi yapsanız geçinecek düzeyde para kazanırsınız. Birşeyler yapın, en azından deneyin.
Elimden geleni deneyeceğim.