Soru çok güzel bir soru. Bu soruyu dünyada bizden önce çok fazla sitede ve çok yıllar önce sormuşlar. (stackoverflow ve quora)
Tam anlamı ile %100 otomasyon ile bunu yapan yazılım üretilmedi. Belki de bilerek tam anlamı ile üretilmiyor.
Çünkü bu dediğiniz otomasyon yapılır ise, Web site yapma işleri hepten ele ayağa düşer ve siteler artık çok daha kolay bir şekilde klonlanabilir. Üstelik klonlarken de performanslı haliyle klonlanmış olur.
Her ne kadar eklentiler ve harici yazılımlar ile zaten klonlanabiliyor ama ayıklama işlemini yapan ve çok doğru çalışan bir script yok.
Grunt-JS biliyorsanız, incelemeniz adına
grunt-uncss bakabilirsiniz. Ama bu bile %100 istenileni vermiyor, yine manuel ayıklamak gerekiyor. Fazladan kodları bırakıyor. (Her ne kadar kullanılmadığına emin olduğunuz kodlar olmasına rağmen, kullanılıyormuş gibi bırakıyor kodları.)
Bir ara çok kafa patlatıp, çok zaman harcamıştım bu konuya. Hatta özellikle section section ayıklayıp, kendi framework'ümü oluşturmuştum. Her section 5-6 kb css. (base-css hariç.)
Yani anlayacağınız sayfa bazında, section bazında bile tam anlamı ile istenilen %100 performanslı çalışan yok iken, siz bir de tüm sitenin isketlerlerini taramasını istiyorsunuz. Bulursanız, ilk satın alacaklardan birisi benim. Ben de konuyu takip edeyim.
Yukarıdaki arkadaşların cevapları malesef çöp. Tam anlamı ile konunun içine girmeyip, google'dan arama sonuçlarını size listelemişler. İşin içersine girselerdi, o linkleri gereksiz yere bırakmazlardı.