Kimse yargılamasın ama ilk konuya benim bakış açım çok farklı. Kaymakamlıklar'ın bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı diye bölümler oluyor. Şimdi başvuru yapıldığında ihtiyaç sahibinin durumuna göre para çıkartılıyor. Ki para mevzusunu geçtim ev yaptırılan insanları dahi gördüm. Bu ablamız hiç başvuru yapmış mı? Hiç kaymakamlığa gidip Kaymakamla veya özel kalemine derdini anlatmayı denemiş mi?
Ben baba mesleği yüzünden bu devletin içinde büyüdüm. Ve inanın böyle başvuru yapan kişilere ne kadar fazla yardım edebiliyorsa en üst şekilde yardım ediliyor.
Bu tür mesajlar alındımı ilk önce bunları sormanızda fayda var. Herkes için söylüyorum çünkü bilinçsiz olabiliyorlar. Önce devlet kaynaklarına yönledirip daha sonra yardım işine girilmesi daha mantıklı sen bu gün yardım yaparsın, yarın yardım yaparsın peki diğer günler?
Ablamız ile ilgili konuşmuyorum genel olarak konuşuyorum.
Bu konuya gelirsek ablamızın bilgilerini niye vermiyorlar? Ben 5 yılldır falan başka forumları da aktif takip ediyorum çok saçma olaylar yalanlar gördüm. Hani bu tür bişeyin altından saçma bi olay çıkarsa da şaşırmam. Ama olay gerçek ise böyle bir ablamız var ise size çok ayıp etmişler. Ama yinede niyet önemli hocam. Siz iyi niyetinizle elinizden geleni yapmışsınız. Bunu yukarıdakiler görüyorlar...