mertzafer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
16 adet tercih yaptım 13. Tercihim geldi en istemediğim yer orasıydı hocamın söylemiyle koymuştum istememe nedenim çok soğuk bir yer olması ben gidip ortalamamı tutabildiğimce yüksek tutmaya çalışacağım ilk yarı okullar açılmaz gibi açılırsa da bir kaç sorum var bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim.

1- sömestr da yatay geçiş ile farklı bir şehire gidebilir miyim ?

2- burada kyk çıkmışsa yatay geçiş ile okulu değiştirebilirsem o şehirde ki kyk da otomatik kaydım oluyor mu yoksa tekrar başvurumu yapmam gerekiyor ?

3- bu şehir değil fakat Farklı şehire gidebilirsem orada kyk da değil de eve çıkmak istesem kyk için ödeme yapmaya devam etmem gerekiyor mu ?

Şimdiden teşekkürler.
Üniversite; Erzurum Atatürk Üniversitesi Pasinlsr Bilgisayar Programcılığı.

Ayrıca bu soruları sorman için çok erken.
1- Kyk çıkmayabilir. Pasinler'de KYK varmı tam bilgim yok ama küçük bir KYK olabilir.
2- Demişsin ki ortalamayı yüksek tutmaya çalışacağım. Yüksek tutabilirsin elbette ama herkes şunu unutuyor % lik dilime girmen gerekiyor bölümde başarı ile geçiş yapabilmek için. Ayrıca her şey beklediğin gibi olmuyor. Bölümünde çok iyi meslek liseli arkadaşların çıkabiliyor. Bende senin gibi düşünüyordum. Anadolu Liseli çıkışlı olmanın dezavantajını yaşadım. Adam kaç sene dersini alıp bilerek geliyor. Her şeyi geçtim şimdi dersine girecek insanları bilmiyorsun. Bizim derslerimize iki adet Prof. giriyor. Diğer bütün hocalarda Öğr. Gör. Dr. .
Şimdi bu insanların nasıl insanlar olduğunu bilmiyorsun. Hele bir gün prof. dersine girdiğinde bu arkadaş beni uyarmıştı diyeceksin. Çünkü normal insanlar olmuyorlar bir anda durduk yere kalabilirsin dersten. Derste soru sordu diye bırakan proflar tanıyorum

Birde senin en kötü dezavantajın uzaktan eğitim olması durumunda geçiş yapman çok düşük bir ihtimal. Herkesin ortalaması yüksek oluyor çünkü Yani işin zor bence kötü bir öneri olacak sana ama Pasinler'i araştır gezilip görülecek yerleri... Erzurumun ortamını Kötü niyetle demiyorum ama en büyük ihtimall bu...