Şimdi söyleyeceğim yöntem birçok arkadaşın hayatını değiştirebilir. İlaçsız, tedavisiz, kürsüz çözüm (:. Bende de vardı bu bahsedilen olay. Aslında çağın hastalığı sanırım çoğu insanda az veya çok şekilde kendisini gösteriyor. Çözümün adı 5 saniye kuralı. Güzel yanı ise bir süre sonra alışkanlık haline dönmesi. Uygulaması ise şu şekilde; yapmanız gereken bir işi aklınıza geldikten sonraki 5 saniye içinde ayağa kalkarak yapıyorsunuz. Mesela banyo yapacaksın ama üşeniyorsun aklına gelince hemen 5 saniye içinde ayağa kalkıp hiç atleti külodu havluyu düşünmeden kendini banyoya atacaksın. Mesela bir makale yazacaksın üşeniyorsun hemen 5 saniye içinde wordu açıp tuşlara basmaya başlayacaksın. Bunu kendinize uyarlayacaksınız yaptığınız iş her ne ise 5 saniye içinde o işin ilk adımına başlıyorsunuz.

Çok basit gibi görünüyor değil mi? Denemesi bedava (: hemen şimdi ilk aklınıza gelen ertelediğiniz şeye 5 saniye içinde başlayın. Bu erteleme hastalığında sorunun %99'u başlayamamaktan kaynaklanıyor. Sürekli başladığınızda işlemin sürecine dair planlar yaparsınız, nasıl yapacağınızı düşünürsünüz ama sorun o başlangıcı yapmak. Bu teknikle birkaç hafta sonra o ilk adımı rahatça atmak alışkanlık haline gelecek ve veriminiz tavan yapacak.

Bu kadar kesin konuşmamın sebebi ben bu teknikle yendim bu erteleme alışkanlığını. İlk birkaç denemeden sonra bu tekniğin ne kadar verimli olduğunu siz de göreceksiniz. Bana sonra teşekkür edersiniz