Bir arkadaşım 7. senesinde Işık Üni - Yönetim Bilişim Sistemleri okuyor hala, biticek bu sene inş. Bölüm fena sayılmaz, işsiz kalmazsın piyasalar düzelince 4 seneye olur bişiler. Onun dışında İngilizce bölüm. Ciddi anlamda iyi bir ingilizce ihtiyacı var, altyapı yoksa hiç 2 kere hazırlık okuma gibi bir durumla karşılaşabilirsin umarım olmaz bu. Şile'ye çok gelmiş gitmiş biri olarak her şeyden önce evin nerede? Ortalama 150 bin lira sadece okula vereceksin, kiralar ve yurtlar aşırı pahalı. Tikican okulu bilgin olsun, ortama uyum sağlamakta umarım zorlanmazsın. Üniversite tırt ekstra bişi bekleme C sınıfı bir vakıf üniversitesi, bölüm popüler şu sıralar işletme ile bilgisayar karışımı o yüzden iş olanağı geniş. Sosyal medyadan rahat şekilde kariyer yapmanı sağlar.
Sana bir abi tavsiyesi bu okula 150 bin lira + minimum 5 6 sene sonunda 100 bin de ekstra harcama bayılacağına bir ev kredisine gir kardeşim çok ciddiyim. Bununla birlikte 2 yıllık İstanbul içi mümkünse olmazsa Kocaeli, sakarya gibi yakın şehirlerde bir ön lisans programına yerleş. Yine bilgisayar ve internet üzerine bir seçimde bulun. Sınava çok çalışmamışsın anladığım kadarıyla, üniversiteyi bitirmek sınava çalışmanın 5 katı zor. Ben iki okul bırakmış adamım, bu sene yine yerleştim çok şükür. :dd Detaylar için birebir aynı okul aynı mezun arkadaşıma istediğin sorularını yanıtlamasını sağlayabilirim. 2 yıllık ön lisans programları nimettir unutma.
Dipnot: Şile'de ortam çok süper, hayatın boyunca terk etmek istemeyebilirsin kampüsteki öğrencilik hayatını. Özellikle cebinde de para varsa 10 yıl örgün öğretime devam etmek isteyebilirsin. Şile'nin doğası güzel, mekanları güzel, yerel halkı güzel ama öğrenciyi her yerde olduğu gibi öpmeyi seviyorlar. Onun dışında zaten bu sene garanti uzaktan eğitim olacak pandemi dolayısıyla, tekrar tercih yap ön lisans bilgisayar bölümü kazan hayatını erken yaşa, hatta akıllı bir çocuk olursan Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ gibi okullardan mezun olman bile mümkün DGS sayesinde.
Dedikleriniz doğru totalde 4 senede 120.000₺ gibi bir ücret gideceği doğrudur.Yazdığım bölümün ingilizceside var fakat benimki ingilizce değil o yüzden normal halini yazdım.Her okulun zorluğu var bilişimi sevdiğimden zaten yazdım hayırısı olsun artık.Geçen sene bilgisayar bölümlerinin 2 yıllığıda geliyordu fakat ben tercih yapmak istemedim dgsnin zorluğundan dolayı.Dört yıl okurum Sonrasında abimden dolayı işim hazır gibi😊 Bu arada güzel yazılarınızdan bilgilendirmelerinizden dolayı çok teşekkür ederim.Sormak istediğim diğer bir soru sanırım gidip gelen olarak siz anlarsınız.İstanbul kartalda oturuyorum 4 yıl garanti gideceğim bölüm ingilizce değil hazırlık yok o yüzden.Kartalda oturuyorum üniversiteye gidiş gelişi nasıl yapmam daha iyi olur sanırım okulun servisleri varmış onların nerelerden geçtiğini biliyormusunuz ücretleri ne oluyor Bilgi veririseniz çok sevinirim