Merhabalar,

Sabah uyandığımda telefonuma gelen şok mesaj ile uyandım. Elektrik faturalarınız ödenmediği için elektriğiniz kesilmiştir diye. Buraya kadar herşey normal, aslında normal değil çünkü öncesinde dün gelen mesajda faturanızı ödemek için 3 işgünü süreniz var diyordu yani Cuma gününe kadar vaktim vardı. Sonrasında yaşananlar daha garip olduğu için bu normal geldi gözüme ) Resimde de gördüğünüz üzere

Cepte para yok, Evde bebek var ve elektrisizlik nasıl olacak derken tabii dua etmeyi de ihmal etmedik Bu borç bir anda silinse ne güzel olur diye, neyse yüzümü kızartıp bir esnaf arkadaştan borç istedim ve elden parayı alıp elektrik idaresine doğru yola çıktım. Elektrik dairesine geldiğimde bir şok daha '' herhangi bir borcunuz yok " diyorlar. Elektriğim kesilmiş diyorum, sistemden kontrol ediyor saat 11.22 de faturalarınız ödenmiş, 11.25 te enerjiniz açılmış diyor. Teyit için hanımı arıyorum evet elektrik geldi diyor.. Kimin ödediği belli değil ama hangi ödeme yöntemi ile ödendiği belli, banka üzerinden ödenmiş. 2 tane fatura vardı biri 83 tl biri de 78 tl. Abone numaram desem kimse de yoktu. Ki tam da elektrik kesildikten 15 dakika sonra faturaların bilinmeyen biri tarafından ödenmesi tesadüf mü, dualarımız mı kabul oldu, biri yanlışlıkla benim abone numaramla mı ödedi. Ne oldu anlamadım.

Bu arada son gelen 2 sms mevzudan baya sonra geldi. Elektriğin kesildiğine dair gelen mesajlar 11.08 de faturaların ödendiği saat 11.22 ( Elektrik idaresinin verdiği bilgi ) Elektriğin tekrar açılması ile ilgili mesaj 12.00 gibi falan. Sabah sabah iyi aksiyon yaşadık ama halen bu iş nasıl oldu anlamadım Aklıma gelen tek mantıklı fikir ise şu, şimdi elektrik abonelik işlemleri yaparken 188 tl falan depozito ücreti ödemiştik. Acaba diyorum depozitodan kesilip elektrik idaresi tarafından borçlar silindi mi ? Var mı fikri olan