- İnsanlar yardım etmekten sıkıldı artık. Aslında bir yandan haklılar da. Misal, konu açıyorum işte Google harita askıdan kurtarma yöntemleri diye tüm yöntemleri paylaşıyorum bir bakıyorum 20-30 mesaj geliyor abi bunu nasıl kurtarırım şunu nasıl kurtarırım falan diye.
- Bir çok konuda bilgilendirici konular açılıyor, saatlerce emek verilip bilgiler aktarılıyor tamam kimse bunu belki karşılık için yapmıyor ama insanlar bir beğen butona basmaktan veya bir teşekkür edip geçmekten yoksun biraz. Bu da ister istemez acaba boşuna mı yapıyorum diyor.
- Bir de o kategori çöpe dönüştü herkes aynı şeyleri orada paylaşıyor önemli bilgiler altta kayıyor. Bu konuda misal daha önce Coşkun'a bir kaç rica da bulundum Lokal seo diye kategori açalım diye pek oralı olmadı. Misal sadece benim elimde lokal seo ile ilgili 60-70 değerli konular vardı paylaşacaktım. Baktım pek umursamadılar bende gerek duymadım paylaşmaya.
Kısacası forum biraz artık bilgi paylaşımından ziyade ticari foruma doğru gidiyor. Bilgisini paylaşacak insanların önünü de dolaylı yollardan kesiyorlar!