Merhabalar, 2018 yılından adsense ödemelerinden dolayı maliye peşime takılmış ve bu durumdan benim yeni haberim oluyor.
1 yıl içersinde 129 bin tl kazanç elde etmişim.
Bu reklam kazançlarının hepsi yurt dışı tıklamalarından gelmiş.
Youtube kazançı değildir, siteye yerleştirdiğim reklamlardan kazanç sağlamıştım.
Kısacası benim şimdi ne yapmam gerekiyor tahmini ne kadar ceza gelir?
Fikri yada başına böyle bi durum gelen varmı?
Fikirleriniz görüşleriniz benim için önemlidir, lütfen iyi yada kötü fikirlerinizi benimle paylaşınız.
Yurt dışı tıklamalarına KDV uygulanmaması gerekir. Muhtemelen bu konuda faturalarınız yok. Ancak fatura koşulu kanunda yok. Bunu iyi kullanırsanız istisna elde edersiniz.
Reklam yerleştirme ya da reklam anlaşması yapma arasında fark yok. İkisi de ticari kazançtır. Ancak telif haklarının baskın olduğu içeriklerle yayınlanan reklamların gelir vergisinden müstesna olması gerektiğine dair sağlam itirazlar yapmaya hazırlanıyoruz. Çünkü telife bağlı reklamın dolaylı ya da doğrudan kazanç unsuru olması arasında fark olmamalı. Bununla ilgili daha önce farketmediğimiz bir kanun fıkrasına ulaştık.
Yapmanız gereken sağlam itirazlarla müfettişin hareket alanını daraltmak. Kurulda dinlenme ve uzlaşmanın süre uzatıcı etkisi dışında size faydası olmaz.
Dava ve dava sırasında yapılandırma en uygun seçenek.
Sürecin olumlu veya olumsuz seyri bilgi ve tecrübeleriniz ile ilgili.