KaraKartaL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılımcı bulamama sorunu var. Özellikle kimse kusura bakmasında dürüst yazılımcı bulamama sorunu var. İşini yapan yazılımcı bulamama sorunu var. Kendini yazılımcı sanan yazılımcı sorunu var Burda bir iş verip, sorunsuz o işi alanların oranı kaçtır ki ya. Birinin sınavları vardır. Biri sevgilisine zaman ayıramıyorum der, birinin her aile ferdi haftada 1 sürekli hastaneye düşer ama her hafta farklı bir aile ferdi. Çok değil yaklaşık 4-5 ay önce bir yazılımsal konuda düzenleme ihtiyacımız oldu. O alanda kim hizmet veriyorsa ona yazdım r10.net'de. Netice mi 5 ay da proje teslim alamadık. En son bir arkadaş aracılığı ile real'den birine ulaştık sağolsun 10-15 günde işi teslim etti. 3-5 kuruşa komik rakamlara da iş yaptıran biri de değilimdir. Yazılımcı sorunu yok evet. Hiç yok.
Kendinizde söylemişsiniz; "Kendini yazılımcı sanan yazılımcı sorunu" demişsiniz. Bu kişilerle dialog kurmak sizin veya kurumunuzun tercihi. Yazdıklarınızdan yola çıkacak olursak; 10-15 günde teslim etti demişsiniz. Bu süreyi 2 hafta olarak alalım. Bir yazılımcı net olarak kemiksiz günde 4-5 saat çalışabilir. Üretken ve verimli çalışmasından bahsediyorum. 14 gün * 5 saat = 70 saat. Yani ortalama 70 saatlik bir iş gücüne ihtiyaç duymuşsunuz. Ortalama saat başı 100 - 150 tl arasında bir ücret istese freelance çalışacak kişi. (Daha fazla da isteyebilir.) Bu durumda size maliyeti 70 * 125 = 8750 Tl gibi bir tutar olur. Muhtemelen böyle bir miktarı duyunca "yazılımcının dürüst olmadığını, sizi kandırmaya çalıştığını ve işin aslında basit bir düzenlemeden oluştuğunu" düşüneceksiniz. Yazdıklarınızdan yola çıkarak kafamda böyle bir profil oluşturdunuz. O nedenle böyle düşüneceğinizi düşünüyorum. Ancak yazılım ucuz bir şey değil. Ben size saati ortalama 150 tl den çalışacak pek çok kaliteli yazılımcı bulabilirim. Ancak siz bu parayı ödeyebilir misiniz onu bilmiyorum.

Bunun dışında upwork gibi platformlar var. Onlarca proje geliştirmiş,pek çok referansı olan kişiler var.Bu kişilerden birini tercih ettiğinizde projenizin zamanında teslim edilmemesi gibi bir durum olmaz. Ancak fiyatlarına bakarsanız saatlik 30 dolardan aşağıya çalışan olmadığını görürsünüz. Veya bir yazılım evine elinizdeki projeyi outsource edersiniz. Bu durumda devreye şirketin kar payı da girer.

Yazılımcı bulamama sorunu yoktur. Hangi yetkinlikte kişilerle iş yapacağınız sizin tercihiniz. Zaten "Birinin sınavları vardır. Biri sevgilisine zaman ayıramıyorum der, birinin her aile ferdi haftada 1 sürekli hastaneye düşer ama her hafta farklı bir aile ferdi. " cümlenizden çalıştığınız kişilerin profesyonel olmadıkları doğrudan belli oluyor ) İşini hakkıyla yapan profesyonel birisi size gelip "sınavım vardı", "sevgilime zaman ayıracağım" gibi komik şeyler söylemez.