delamis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle kimseyi itham etmeyin. Kiminle ne yaşadığınızı bilemem fakat " dürüst yazılımcı bulma problemi " diyerek yazılımcı olarak çalışan arkadaşları zan altında bırakamazsınız. Bu bir sektör problemi değil. Hayatın her yerinde, her işte bu gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Çok resmi çalışmak istiyorsanız freelancerlarla değil şirketlerle çalışabilirsiniz. Burada sorunsuz iş oranı falan demişsiniz, memnun olmayan kullanmayabilir. Kendi yaşadığınız olumsuzluğu tüm piyasaya mal etmeniz çok ironik.

Sanki birşeyler açıklamaya çalışıyormuş gibi değil de R10'dakiler ***********, real'de görüştüklerimiz dürüst mesajı vermeye çalışmışsınız gibi olmuş. Bahsettiğiniz şekilde iş verenden parasını alamayan, mağdur olan da bir sürü arkadaş var. Bunun tek tek hesabına girilirse zaten hiç bir yere varılamaz.
Konuyu polemik haline getirmek istemiyorum. Elbetteki işini doğru yapan ve yapmayan her alanda mevcut. Ben sadece 5 ay once burada bir çok yazılımcı ile iletişime geçerek halledemediğim bir sorunu real'de iletişime geçtiğim bir yazılımcı ile hallettiğimi söyledim. Bu r10'dakilerin d0landırıcı olduğu anlamına gelmiyor. Ayrıca r10'da 12 yıllık sürede bir çok iş'de teslim aldım. Siz şey sanıyorsunuz sanırım; Herkes işini zamanında teslim alıyor. Herkes güllük gülistanlık. 1 aylık işi 3 ay alamayan ama parası yanmasın diye ses çıkarmayan o kadar insan var ki. Tekrar söylüyorum; Dürüst olmayan doktor, avukat, tesisatçı vs vs olmadığı gibi dürüst olmayan yazılımcı da bolca var. İşini hakkıyla yapanlara saygımız sonsuz. Yanlış bir anlama olduysa hakkınızı helal ediniz. Saygılar.